Sätt dem i fängelse

Både Petterson och Spång borde sitta i fängelse. De tillsammans med Jan Carendi lyckades med en bolagsplundring som får Trustor affären att verka som småpotatis. De utplånade ett av Sveriges äldsta bolag och plundrade försäkringssparare på miljoner.

Lars-Eric Petterson hörde också till den
grupp direktörer med den förra Ericsson ordföranden Ramqvist i spetsen också argumenterade för höga VD löner. Det var ju den unika kompetensen hos chefer som Petterson som motiverade mångmiljon lönerna. Petterson var även involverade i utförsäljningen av Telia med mycket annat.

Men inkompetens lönar sig visst i vårt inavlade svenska näringsliv. OM kunde stämt P&S på miljonbelopp men valde tydligen istället att sopa allt under mattan.

Är det förresten bara jag
som tycker Pettersson och Spång låter som ett bra namn på en förbrytarliga?

Skandiachefer riskerar fängelse

När advokat Otto Rydbecks kartläggning av bonusar, lägenhetsaffärer och eventuella skattebrott presenterades hösten 2003 blev Skatteverket intresserat av att titta på hur Skandiacheferna deklarerat sina inkomster och bonusar.

Enligt Skatteverket tog inte Petersson och Spång under flera år runt millenieskiftet upp sammanlagt 72 bonusmiljoner kronor till beskattning. Överåklagare Christer van der Kwast väckte 2005 åtal för grovt skattebrott och på måndag drar rättegången mot Petersson och Spång igång i Stockholms tingsrätt.

Svea hovrätt upphävde strax före jul Stockholms tingsrätts tvååriga fängelsedom för grov trolöshet mot huvudman mot Lars-Eric Petersson. Men i vår riskerar han att tillsammans med Spång dömas till fängelse.

Petersson har enligt åtalet underlåtit att deklarera inkomster från Skandia med sammanlagt 32 miljoner kronor för inkomståren 1999 och 2000. Pengarna fördes över till stiftelsen Pepsi i Liechtenstein i slutet av 1990-talet.

– Brotten är grova då det rört sig om mycket betydande belopp, säger överåklagare Christer van der Kwast till TT.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Ekonomi. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *