Nya segrar för lobbyisterna

Så med tanke på alla olika typer av grova brott som idag läggs på hög finns det ändå resurser för specialåklagare tydligen. Är det Wall Street Journal och de internationella mediabolagen som styr även alliansens syn på fildelning. Rent praktiskt ska 1 miljon svenskar sättas i fängelse eller ges grova böter? Även om 30,40 – 50 tusen svenskar skulle fällas varje år för fildelning är detta en droppe i havet.

Ask: Fildelning allvarligt problem

– I dag är det så att en åklagare alltför sällan leder utredningar om olaglig fildelning och därför varje gång måste läsa på och det gäller även de som utreder brotten. Med speciella åklagare så kommer det att bli mer effektivt, säger han till P 3 Nyheter.Enligt siffror från Statistiska Centralbyrån har över en miljon svenskar ägnat sig åt olaglig fildelning, för att hämta musik, film eller programvaror via internet.

Sverige utmålas allt oftare som en hamn för fildelare.

”Svag lagstiftning, svag brottsbekämpning och hög bredbandspenetration har gjort fildelning fritt för alla”, skrev Wall Street Journal nyligen.

Före jul lades den så kallade Renforsutredningen för Beatrice Ask. Bland annat föreslogs teleoperatörerna få ansvar för att användarna inte fildelar. Men en rad tunga remissinstanser, som justitiekanslern, Datainspektionen, Konkurrensverket, Post- och telestyrelsen och Advokatsamfundet sågade förslaget och ansåg att juridiken inte var tillräckligt utredd.

Mer i SVD

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Data och Internet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Nya segrar för lobbyisterna

  1. Pingback: Fildelning är inget problem | Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *