Väljarna tackar KD för fastighetsskatt – Rösta bort dem från riksdagen

Jag tror att väljarna uppmärksammat KD’s roll i att genomföra den värsta skattekompromissen sen Folkpartiet tillsammans med Centerpartiet och Socialdemokraterna gjorde upp om en marginalskattereform i den underbara  underbara natten.

Nu kan man bara hoppas att de svenska väljarna också kommer ihåg allt KD gjort för dem även 2010. Alla moderata väljare har heller inte miljon villor i Danderyd eller Täby. Många kommer däremot få betala retroaktiv skatt eller höjd ’kommunal’ avgift. Jag tror inte dessa väljare kommer att tacka KD. Och denna blogg kommer göra vad den kan för att påminna väljarna fram till valdagen.

Vad tycks om denna slogan.

Rösta ut KD från riksdagen. Kom ihåg att tacka Göran Hägglund för din retroaktiva skattehöjning.”

SvD » Inrikes » Rekordgap mellan blocken

Gapet är det största hittills i opinionsinstitutet Synovates, tidigare Temos, 29-åriga historia.

Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren. Kd har förlorat 0,8 procentenheter sedan förra mätningen och ligger på 3,4 procent. Partiet har i stort sett halverats sedan valet.

Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet får 58,5 procent i den senaste mätningen mot de borgerligas 37,9.

Förändringarna för de enskilda partierna är mycket små. De största är kd:s förlust och en vinst på 0,8 procentenheter för vänsterpartiet.

Synovate har frågat 2 000 personer mellan den 10 och 23 januari vilket parti de skulle rösta på om det var riksdagsval i dag.

Barometern publiceras i Dagens Nyheter.

Försprånget rekordstort för oppositionspartierna

Det stora problembarnet för den borgerliga alliansen är kristdemokraterna, som i den här mätningen får 3,4 procent. I valet 2006 fick partiet 6,6 procent.

Det är häpnadsväckande att ett parti förlorar nästan halva sitt väljarstöd på ett och ett halvt år, säger Källebring.

– Men det är ändå för tidigt att räkna ut partiet. I tidigare val som till exempel 1994 har partiet till sist tagit sig över fyra procent och klarat sig kvar i riksdagen tack vare röststöd från moderata sympatisörer.

Kristdemokraterna, som samlas för kommun- och landstingsmöte i Uppsala i dag, har inte haft så här låga siffror sedan januari 2005. De kommer efter en period där partiets särställning i synen på homosexuellas rätt att gifta sig fått mycket publicitet.

Powered by ScribeFire.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Bostadsmarknad, Ekonomi, Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

1 svar på Väljarna tackar KD för fastighetsskatt – Rösta bort dem från riksdagen

  1. Pingback: I brist på politik... | Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *