Kampanjen mot mana

Det är lite av en eko kammare här verkar det som. Sedan när brukar SvD’s ledarblogg ta in overifierade reportage med hörsägen från en person.

Vad har SvD emot Mana som gör att tidningen på ledarplats behöver driva nyhetsrapportering? Magasinet NEO driven av SvD medarbetaren Sofia Nerbrand och Styrelseordförande Cecilia Stegö-Chilò verkar i alla fall hittat ett tidnings scoop.

Håller Per Gudmundsson på att omvandla ledarsidan på Svd till en plats för egna nyheter kan man undra. Eller är det NEO som skriver ledarna numera på SvD? Jag vill förövrigt minnas att Cecilia Stegö-Chilò hade en del åsikter om mediadrev och kampanj journalistik.

SvD » Ledarbloggen

I dag fattas beslut om tidskriften Mana ska få fortsatt stöd. Tidskriftens kritiker har framfört att Mana är kvinnofientlig och antisemitisk. Tidskriftens försvarare har sagt att det är kvaliteten som skall bedömas, och inte eventuella åsiktslinjer.

Om det nu är så att antisemitism inte anses vara ett tecken på brist på kvalitet enligt gällande dogm, så kanske i alla fall förfalskning är det. Magasinet Neo avslöjar i dag att Manas chefredaktör hittat på en av tidskriftens medarbetare:

”Sharare Irani var under de följande åren en av tidningens mest profilerade och frekventa skribenter. Problemet är dock att Sharare Irani inte existerar.

Det var i alla fall innehållet i ett nyhetstips som nådde Neo i mitten av veckan. Därför ringde Neo runt till ett flertal medarbetare i Mana. Under den rundringningen fick undertecknad ett samtal med Lawen Mohtadi. Lawen Mohtadi arbetade som redaktör på Mana under större delen av 2004, och åren innan dess som skribent på frilansbasis och medlem i redaktionen. Numera är hon frilansjournalist som regelbundet medverkar i radions P1 och tidskriften Arena. Hon är också redaktör för den feministiska och antirasistiska tidskriften Slut.

Powered by ScribeFire.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kampanjen mot mana

  1. Pingback: Kampen om mana 3 | Claeskrantz.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *