Alliansens ordblinda kulturpolitik

Det säger kanske en del när alliansen utnämner en ordblind för detta reseledare som kulturspridare. Fast kopplingen till Stenbeck förklarar ju varför idioten för fortsätta skriva krönikor i Metro.

Det var ju förresten genom den gamle socialdemokratiska statssekreteraren Ulf Dahlsten som Staël von Holstein samlade ihop miljoner på att sälja luftaktier till svenska folket. Aktierna fick de förstås gratis och sålde så fort de kunden innan kursen kraschade. Därifrån kommer ju von Holstein entreprenörs egenskaper. Det var förövrigt Ulf Dahlsten som slaktade posten efter att ha kommit fram till att brev skulle man inte bära ut. Istället satsade man 100tals miljoner på torget.se vilket väl förklara Ulf Dahlstens kompetens i IT-Branchen.

Jag undrar vad Holstein tycker om Sverige nu förresten?

Johan Stael von Holstein om Sverige
“Sverige är ett skitland. Det mänskliga kapitalet, entreprenörerna och riskkapitalet har stuckit. Det enda som finns kvar är några korkade socialdemokrater.”

Icon Medialabs Johan Stael von Holstein i Wall Street Journal.


SvD » Kulturnyheter » Staël von Holstein retar upp Kultursverige

skolan gick det inte så bra för Johan Staël von Holstein på grund av ordblindheten. Med tiden blev han reseledare och jobbade sig upp inom Jan Stenbecks imperium. Sedan kom IT-perioden med Icon Medialab i slutet av 90-talet med hundratals anställda, börsvärde på flera miljarder – och vips var allt bort och hela IT-bubblan var von Holsteins fel, som han ironiskt brukar uttrycka det. Han retade upp många genom att köra omkring i en silverfärgad Porsche med metalliclack. Johan Ehrenberg på ETC sade i Wall Street Journal att Holstein ”förkroppsligar girighetens kultur”. Numera är von Holstein vd för Iqube, som investerar i entreprenörer och har partners som Investor och Sjätte AP-fonden.

Han är väldigt entusiastisk till Kulturrådets styrelse och vill nu ”mönstra ut gamla stofiler ur kulturlivet”.

– Jag tänker på alla organisationer som är 30-40 år gamla. Överallt sitter det bromsklossar som vänder papper, som egentligen är omsprungna men försvarar gamla strukturer. Kultureliten i Sverige diskuterar alldeles för mycket poesi i stället för hiphop. Jag tror på förändring och är en optimist som tror på de unga.

Torget.se – Wikipedia, den fria encyklopedin

Webbplatsen startades den 10 september 1996 och då kunde man chatta med kändisar, ha egen hemsida, skriva i diskussionsforum mm. Webbplatsen hade en redaktion som skrev artiklar och skötte frågespalter. Posten lade ner hundratals miljoner kronor på webbplatsen. Tanken var att besökarna skulle handla över internet och att Posten skulle tjäna pengar på ökad pakethantering. Detta lyckades dock inte och så småningom avskaffades alla former av interaktion. Efter att ha förlorat minst 900 miljoner kronor såldes år 2001 92 procent av aktierna till finansmannen Kjell Spångberg. I januari 2004 sålde Spångberg sina aktier till IT-konsultföretaget Result där Ola Ahlvarsson är ägare. Posten äger dock fortfarande en liten aktiepost.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *