Det progressiva usas ensidiga Obama syn

Det förvånar mig ganska mycket att Robert Novak en av de mest vedervärdiga repub journalisterna någonsin nu anses som en trovärdig för en artikel om Clintons i det progressiva USA. En blogg som jag tidigare respekterat men som nu totalt för att använda ett amerikanska uttryck har ’jumped the shark.’

Är den progressiva rörelsens hopp i USA nu ett samarbete med Republikaner? I svenska termer är det som V och S skulle gå i allians med FP eller centern. J

Paret Clintons uppträdande de senaste veckorna har varit rent äckligt. Istället för Barack Obamas försök att få till stånd en ny atmosfär i Washington där demokrater och republikaner kan börja samarbeta så häller paret Clinton olja på elden i ett försök att inte bara splittra det demokratiska partiet utan också få igång allt gammalt groll mellan republikaner och demokrater de överhvudtaget kan.

Det kan också vara värt att notera Los Angeles borgmästare Antonio Villaraigosa en av de mest inflyttelserika Latino ledarna tillsammans med aktivisten Richard Chavez och United Farm Workers Cavez fackförening för lantarbetare alla har anslutit sig till Hillary Clinton.

Labor Rights’ Leader and Activist Richard Chavez Endorses Hillary Clinton for President | All American Patriots

”Hillary
Clinton has the strength and the experience to lead our nation starting
from day one. As someone who has spent a lifetime working very hard to
improve the lives of working families, I applaud Hillary’s commitment
to create quality and affordable healthcare and to create fair wages
for every American,” said Richard Chavez. ”I have no doubt that as
President she will continue to fight tirelessly for all the
underserved.”

United Farm Workers Endorse Hillary Clinton – Official

Today
in Salinas, California, at an event with more than 1,000 people the
United Farm Workers gave its enthusiastic endorsement to Senator
Hillary Clinton for President. The UFW represents more than 27,000 farm
workers.
”After meeting with and talking to the candidates, the UFW board
believes Hillary Clinton to be the strongest, most experienced
candidate for President of the United States. She will be able to
tackle our nation’s toughest problems – health care, improving the
economy for working people and repairing our country’s standing in the
world. Senator Clinton has stood with farm workers and immigrants –
fighting for comprehensive immigration reform, sponsoring the UFW
sponsored AgJOBS and helping 1,800 farm workers sign a union contract
with D’Arrigo after 30 years,” said UFW President Arturo Rodriguez

Jag hävdar fortfarande att Barack Obama är en demokratisk Ronald Reagan. Som står mer till höger än Hillary Clinton. Det är fackföreningarna, det demokratiska partifolket på golvet och inte minst det som brukar kallas arbetarklass som stödjer Hillary. De som stödjer Obama är medelklass, universitets utbildade, kyrkliga, independents och inte minst moderata republikaner.

När det gäller det s.k racecard som Hillary sägs ha använt var det faktiskt Obama och hans fru som först utmålade sig som det svarta kandidaten. Och Jesse Jackson tycks inte vara så upprörd över att Bill Clinton kallat Barack Obama en svart kandidaten. Det går bara att beundran hur skickligt Obama kampanjen använt hans ursprung för att klubba andra kandidater.

Michelle Obama: ”Black America Will Wake Up And Get It” – Politics on The Huffington Post

With
polls showing African-Americans have yet to give overwhelming support
to White House hopeful Sen. Barack Obama (D-Ill.), his wife Michelle
said ”black America will wake up and get it” in an interview running on
MSNBC on Monday.
MSNBC is using excerpts of a Michelle Obama interview to run in full on
Tuesday morning. In a clip that’s featured in the afternoon cycle,
Michelle Obama invoked the name of civil rights leaders Rosa Parks and
Martin Luther King Jr. when talking about African-American turnout, a
crucial voting bloc for the Illinois senator.

Jackson: Not Upset by Clinton Remarks – The Caucus – Politics – New York Times Blog

The
Rev. Jesse Jackson said late Sunday that he was not offended by
comments on Saturday by former President Bill Clinton, who brought up
Mr. Jackson’s name in response to a question about Senator Barack
Obama.
Mr. Clinton had noted that Mr. Jackson had won South Carolina in the
Democratic contests in 1984 and 1988. Pundits and many in the
blogosphere interpreted Mr. Clinton’s mention of Mr. Jackson as an
attempt to diminish Mr. Obama — and what would turn out to be his
landslide victory Saturday in South Carolina over Senator Hillary
Clinton — because Mr. Jackson had not gone on to win the Democratic
nomination.
But Mr. Jackson said he did not see it that way.
“I don’t read anything negative into Clinton’s observation,” Mr.
Jackson said in a phone conversation late Sunday night from India,
where he is taking part in a commemoration of the 60th anniversary of
the assassination of Mahatma Gandhi.

Obamamaniacs kult liknande drag är rejält skrämmande. När politiska möten går över till att bli väckelsemöten börjar i alla fall jag dra öron åt mig. En kandidat som helt medvetet utnämner sig till efterträdare till både Martin Luther King och JFK är farlig.

Obama har i praktiken startat ett tredje parti inom det demokratiska där han nu samlar en koalition. Frågan är vad som händer om det står jämt vid konventet. Kommer den ena sidan att acceptera att deras kandidat inte väljs. Likadant kommer det faktum att Obama nu är den ’svarta’ kandidaten öka de motsättningar som alltid är latenta mellan latinos och svarta.

Big Crowd For Obama In District – washingtonpost.com

Obama
told supporters they could help write ”the next great American story.”
”Someday we can tell our children that this was the time when we healed
our nation,” he said to applause and screams.
The university said the crowds spilled over to several places on the
campus, including a post-rally event outdoors at which Obama and Edward
Kennedy made an appearance.
Some professors suspended classes, opting to turn on televisions so
students could watch the event, a university spokeswoman said.Other students simply ditched classes, and workers took the day off and
brought their children along. Retirees and others braved the January
cold as they lined up waiting for the arena’s doors to open. Students
began queuing up as early as 5 a.m. for the rally, which started
shortly after noon, the school reported.
The crowd inside the arena represented a broad swath of races, ages and
religions. Eager 17-year-olds talked about their plans to vote for
Obama in the primary — the law permits it in Maryland and Virginia as
long as they are 18 by November. And some in their 60s recalled the
inspiration they drew from another Kennedy in their youth.
For decades, candidates have strived for comparisons to John F.
Kennedy, but yesterday his relatives bestowed that legacy to the
46-year-old Obama.

Det Progressiva USA » Blog Archive » Hillary och Bill Clintons farliga strategi för att slå Obama i Kalifornien

Hur kan en så oinspirerande politiker som gråsossen Hillary Clinton, som enligt egen utsago har varit med i politiken i 35 år ha en chans mot en så karismatisk och inte minst för amerikanska omständigheter ung politiker som Barack Obama? Det är som om Bosse Ringholm plötsligt skulle ställa upp som ny socialdemokratisk ledare.Men svaret är enkelt: Hillary och Bill Clinton har sedan 1993 full och total kontroll över den demokratiska partiapparaten. Den som inte håller sig väl med dom straffas – hårt. Så Barack Obamas framgångar är större än man skulle tro för han har tvingats bygga upp sin egen valorganisation över hela USA. Nu närmar sig Super Tuesday, nästa vecka, när 22 delstater kommer att hålla primärval samtidigt. En av de viktigaste staterna är Kalifornien där Hillary och Bill Clinton, som tydligen har bestämt sig för att bli någon slags dubbel-presidententer om de skulle vinna, har en betryggande ledning över Obama.

Men efter Obamas seger i South Carolina och Ted Kennedys stöd för Obama så kan man inte längre ta något för givet. Robert Novak är en av USA:s mest konservativa kommentatorer, ingen vän av varje sig Clintons eller Obama, men han har bra källor och hans analys av paret Clintons farliga valstrategi i Kalifornien är bra:

Clinton’s Risky Gamble Sen. Hillary Clinton is relying on the big Latino vote as her firewall to prevent her losing the Feb. 5 primary in California, the most important of 22 states contested on the Democratic side on Mega Tuesday. But that reliance, both pro-Clinton and anti-Clinton Democrats say, is fraught with peril for the Democratic Party coalition because it threatens to alienate its essential African American component. Clinton’s double-digit lead in California polls over Sen. Barack Obama is misleading. Subtract a Latino voting bloc whose dependability to show up on Election Day always has been shaky, and Clinton is no better than even here, with Obama gaining.

To encourage this firewall, the Clinton campaign may be drifting into encouragement of Hispanic vs. black racial conflict by condoning Latino hostility toward the first African American with a chance to become president. The implications transcend California. The pugnacious campaign strategy of Bill and Hillary Clinton in forcefully identifying Obama as the black candidate spreads concern that they could be putting at risk continued massive, unconditional support for Democrats by African Americans.

The long-range situation is so disturbing that some Clinton supporters talk about an outcome they rejected not long ago: a Clinton-Obama ticket.

Paret Clintons uppträdande de senaste veckorna har varit rent äckligt. Istället för Barack Obamas försök att få till stånd en ny atmosfär i Washington där demokrater och republikaner kan börja samarbeta så häller paret Clinton olja på elden i ett försök att inte bara splittra det demokratiska partiet utan också få igång allt gammalt groll mellan republikaner och demokrater de överhvudtaget kan. En konfrontationspolitik som det amerikanska folket idag är dödströtta på. Det demokratiska etablissemanget i Kalifornien står tyvärr på Clintons sida, som San Franciscos borgmästare Gavin Newsom och Los Angeles borgmästare Antonio Villaraigosa. Om paret Clinton vinner super Tuesday så kommer de hur som helst att förlora presidentvalet i November. Tyvärr verkar en stor del av det lemmelliknande demokratiska etablissemanget föredra en storförlust i november framför en storseger under Obama.

HillaryClinton.com – Media Release

Los Angeles Mayor Antonio Villaraigosa endorsed Hillary Clinton today, and was named a Chair of Clinton’s national campaign.”As a Mayor and former Assembly Speaker, I know that experience counts,” Villaraigosa said. ”Hillary Clinton is the only candidate with the ability to hit the ground running on her first day in the White House. Her depth and breadth of experience is unmatched, and I’m confident she will be the kind of partner our cities and towns need from the federal government.”

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *