Kuba nytt resemål för liberaler?

Är det någon ny vurm hos svenska liberaler att resa till Kuba? Tydligen för att bevisa hur odemokratiskt Kuba är.  Jag kan förstås tänka mig fler stater med otrevlig gränspolis, en inhemsk säkerhetspolis som övervakar misstänkta dissidenter och åsiktsförtryck för politiska minoriteter. Ironiskt nog har de också fängelse på Kuba.

Är det förresten skattebetalarna som bekostar ungdomsförbundens vintersemestrar i karibien?

Alliansfritt Sverige rekommenderar: CUF-ordföranden sammanfattar Kuba

CUF-ordföranden sammanfattar Kuba

CUF-ordföranden Magnus Andersson har gjort ett besök på Kuba, och han har gjort några betraktelser (läs för all del hans tidigare betraktelser) där han identifierar Kubas olika problem (antalet ord som tillägnats ämnet anges inom parantes).

Magnus Andersson: Kommunism, fattigdom och förtryck- Kuba värre än väntat

Men direkt vid Kubas gräns blev Martin stoppad, med vårt program och kontaktuppgifter. Han är också den enda som hittar i Havanna och känner dem vi skulle besöka och den enda som pratar spanska. Ett effektivt sätt att få oss lite osäkra, hade de nog tänkt. Men vi gav inte upp utan genomförde de delar av programmet vi kunde och lite till även utan Martin.

Birgitta Ohlsson nekad Kuba-resa – Folkpartiet

Folkpartiets biståndstalesman, riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson, fick inget visum för att besöka Kuba, trots aktivt stöd från svenska UD. Ohlsson, som också sitter i Sidas styrelse, var inbjuden av den kubanska oppositionen för att delta på en historisk demokratimanifestation i Havanna. Flera parlamentariker från andra europeiska länder har också nekats visum.

I morgon lördag 20 maj ordnar La Asamblea para Promover la Sociedad Civil (APSC), församlingen för att främja det civila samhället på Kuba, en stor konferens om demokrati och mänskliga rättigheter i Havanna. Över 340 fredliga, oberoende och oppositionella demokratiaktivister från partier, civilsamhället, människorättsgrupper och den oberoende journalistiken från höger till vänster är inbjudna.

Liberala ungdomsförbundet

LUF:are gripna på Kuba!

En delegation bestående av tre svenska och åtta katalanska liberaler reste förra veckan till Kuba för att stötta de så kallade Vita Damerna (kvinnorörelse Damas de Blanco). De tre svenskorna sattes i husarrest och fråntogs sina pass och visum efter en razzia under gårdagen.

Magnus Andersson hemma från Kuba

Magnus Andersson hemma från Kuba
CUF:s ordförande Magnus Andersson är klok nog att resa mycket i världen. Den sista resan gick till Kuba och han har skivit sin reseberättelse här.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kuba nytt resemål för liberaler?

  1. Pingback: Claeskrantz.se : Kuba fortsatt resemål för höger liberaler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *