Det progressiva USAs republikanska källor

För att vara en ’progressiv’ blogg verkar progressiva USA ganska ensidigt läsa republikanska eller Obama bloggar. Att hänvisa till Washingtonposts kommentatorer, tidningen som varit en konsekvent hejarklacksledare för irak kriget, ger heller inga poäng i mina ögon.

Är bloggen progressiva USA
inte medveten om att både Obama och Hillary var aktiva i Florida. Där Hillary fick fler röster än vad som sammanlagt röstat i de övriga primärvalen. Eller att Obama’s fru först beskrev honom som den svarte kandidaten. Eller att varken Jesse Jackson, Maxine Water, Alice Huffman Magic Johnson och Maya Angelou tydligen ser Bill eller Hillary som rasister vilket tydligen inte har någon betydelse för vad Andres Martinez skriver. Eller Eugene Robinson. Jesse Jackson som förövrigt förespråkar Obama. Men det visar hur infekterad ras är, något som Obama kampanjen använt skickligt mot sina motståndare.

Andres Martinez :Stop Them Before They Co-President Again

Sen finns det ju Billary, som Andres Martinez kallar dem.

Billary är något som Rush Limbaugh först döpte Bill och Hillary Clinton på 90-talet och allt prata om ett dubbelpresidentskap har varit  republikanska s.k  ’talking points’ sedan 1992. Redan då angrepps Hillary för att hon inte var en traditionell hemmafru vilket också var ursprunget till det berömda citatet om att hon ju kunde stannat hemma och bakat kakor när pressen ifrågasatte hennes roll 92. Ironiskt nog är detta nu vänt på med frågor om hur mycket Bill Clinton ska lägga sig ett Hillary presidentskapet. Vilket säkert republikaner och missnöjda Obama anhängare kommer att fortsätt använda.

Sen kan man undra om Maya Angelou slår Toni Morrison eller 3 ’Kennedy endorsements’ slår 2?

E.J. Dionne: Hobbled by Hubby

Eugene Robinson:Cards From a Worn-Out Deck

Tydligen är det så i dagens USA att det är lättare att bli president kandidat som en svart man än det är om man är kvinna. Speciellt en kvinna som kraftfullt slås för det hon tror på. En annan fråga är om det demokratiska partiet lyckas hålla ihop. Som det nu är pågår det verbala slagsmål mellan Hillary och Obama anhängare på det oika dem webbplatser. Där ironiskt nog Hillary är representanten för det etablissemang som ska stormas av Obama anhängare. Hur det nu hänger ihop med etablissemangs kandidaten Ted Kennedys stöd för Obama.

Det Progressiva USA » Blog Archive » Bill och Hillary Clinton som USA:s första dubbelpresidenter?

Något mycket märkligt har hänt i den amerikanska
presidentkampanjen som de flesta svenska tidningar verkar ha missat:
Hillary Clinton tänker inte bli USA:s första kvinnliga
president. Hennes plan verkar istället vara att hon och Bill skall
regera tillsammans, som USA:s första dubbelpresidenter.

Så här var det inte för bara någon månad
sedan när Bill skulle hålla sig i bakgrunden, men idag har
allting förändrats och frågan är om de båda
inte har tänkt i de här banorna redan från första
början.

Reaktionerna har inte uteblivit. Washington Post har ett antal artiklar i det här ämnet.

Powered by ScribeFire.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *