Finns preskribtions tid för KU anmälningar?

Man kan undra varför denna rush av KU-anmälningar? Finns det någon preskribtions tid på KU anmälningarna eller har riksdagsledamöterna för lite att göra. Är det inte lite löjligt att anmäla någon varje gång man inte håller med om ett uttalande eller handling.

Politikerbloggen » Mp KU-anmäler Erlandsson

ANMÄLD. Miljöpartiet anmäler jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) till riksdagens konstitutionsutskott.
Erlandsson har struntat i vad han lovat riksdagen i fiskeförhandlingarna, menar mp-ledamöterna Tina Ehn och Per Bolund.

– Riksdagen har bestämt att Sveriges linje i fiskeförhandlingar ska vara att forskarnas rådgivning ska följas. Men det struntar jordbruksministern i, säger Tina Ehn, ledamot i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

Eskil Erlandsson medverkade i december förra året i ett beslut om en minskning av torskfisket i Kattegatt med 8 procent. EU-kommissionen hade föreslagit 25 procent och forskarna rekommenderade ett totalstopp.

Politikerbloggen » Leif Pagrotsky KU-anmäld

ANMÄLD. Kristdemokratiska riksdagsledamoten Ingvar Svensson anmälde i dag förre kulturministern Leif Pagrotsky (s) till riksdagens konstitutionsutskott.
– Leif Pagrotsky har under sin tid som minister berömt sig själv över att ha ökat andelen fri-tv i det digitala marknätet. Frågan är om han hade befogenhet till det, säger Ingvar Svensson i ett uttalande.

Politikerbloggen » Bodström-uttalande KU-anmäls

ANMÄLD. Förre justitieministern Thomas Bodström (s) anmäls till riksdagens konstitutionsutskott efter ett uttalande han gjorde i medierna i höstas. Han sade då att han som minister ägnade halva sin tid åt att styra polisen.

Ministerstyre, anser riksdagsledamoten Ulrika Karlsson (m). Det skulle i så fall strida mot grundlagen.

Powered by ScribeFire.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *