Israeliska vice försvarsministern hotar med en ny förintelse i Gaza

Att händelserna nu snabbt håller på att eskalera är uppenbart. Frågan är om världen kommer att göra något vid en storskalig militär invasion av Gaza. Eller titta på.

Att någon jude ens skulle använda ordet förintelse om en annan folkgrupp säger hur långt situationen gått. Oavsett om det var katastrof eller bokstavlig förintelse den föredetta stabschefen i IDF hotade med.

Barak: Hamas will pay for its escalation in the south – Haaretz – Israel News

”There is no doubt that the security response needs to include a ground component,” said Sa’ar. He said the ”takeover of territory in the northern Strip” from which the Palestinians launch rockets at Israel would reduce the barrages from Gaza.

Deputy Defense Minister Matan Vilnai went as far as threatening a ”shoah,”
the Hebrew word for holocaust or disaster. The word is generally used to refer to the Nazi Holocaust, but a spokesman for Vilnai said the deputy defense minister used the word in the sense of ”disaster,” saying ”he did not mean to make any allusion to the genocide.”

”The more Qassam fire intensifies and the rockets reach a longer range, [the Palestinians] will bring upon themselves a bigger shoah because we will use all our might to defend ourselves,” Vilnai told Army Radio on Friday.

Hamas official Sami Abu Zuhri said of Vilnai’s comments: ”We are facing new Nazis who want to kill and burn the Palestinian people.”

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *