Kamp om samma väljare

Att slaget mellan moderater och socialdemokrater kommer att handla om medelklassens tjänstemän verkar ganska uppenbart. Både moderater och socialdemokraterna vill göra en Clinton eller Blair och stjäla motståndarens väljare och de tveksama i mitten. Fågan är förstås om de båda partiledarna frågat de egna medlemmarna som troligen uppfattade att partierna stod för något annat.

Med modern pr-prosa drar han upp riktlinjerna för hur partiet måste fortsätta att förnyas, komma väljarna närmare och formulera svaren på deras problem. Moderaterna ska vara det lärande, lyssnande partiet med ett ”holistiskt perspektiv” och ett ”kommunikativt ledarskap”. Här finns råd om hur ledare ska vara: ”En klok och insiktsfull ledare gör regelbundet insättningar på sina medarbetares emotionella konton” — av den enkla anledningen att det ibland blir nödvändigt att göra uttag från samma konton, typ sparka dem.
Inför nästa riksdagsval är det omvända roller, enligt Schlingmann. Regeringsduglighet är nu alliansens styrka och oppositionens svaghet. Väljarna måste nu tillfrågas om de vågar riskera att utanförskapet ökar igen, att bidragen blir viktigare än jobben och den välskötta ekonomin föremål för kohandel med vänsterpartiet och miljöpartiet.

Receptet för moderatframgång

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *