Kommer statens kassa rädda alliansen

Att den svenska staten har kassakistor som väller över med pengar ger också en möjlighet för Borg och alliansen att med riktade ’investeringar’ lagom till 2010 få ett antal svenskar att glömma det de var förbannade över.

En ökad feel-good faktor för fler svenskar och en anemsisk opposition där socialdemokraterna försöker vinna 2006 återigen med att spela på alliansens vilkor får mig att undra om moderaterna i någon form kan sitta kvar även efter 2010. En brist på allternativa visoner ser jag som en svaghet hos alla partier till vänster med den märkbara skillnaden i MPs offensiv.

Budskapet från Fredrik Reinfeldt var att det framöver väntar riktade arbetsmarknadsåtgärder och stora satsningar på skolan, utöver på forskning och infrastruktur. Anders Borg lade till att det kan bli fler skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare.
Däremot ser han ingen brådska att genomföra regeringens privatiseringsprogram för de statsägda företagen. Mats Odell, som också betonade att det inte råder tidspress, räknar ändå med att allt ska hinnas under den återstående mandatperioden.

Sänkta skatter i sikte

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *