Revolt mot ekonomerna?

Hade det inte varit bättre att kräva Borgs avgång. Arkitekten bakom alliansens politik är ju Anders Borg, inte Fredrik Reinfelt. Det är ju Borg som styr allt från försvarspolitik till skolan via finansdepartementet. Fredrik Reinfedlts roll är att sälja Borgs budskap.

Sen hade det varit kul att höra Borgs kommentar till nedanstående citat. Det är ju vad alla kritiker av ekonomisterna som styr sverige sagt länge. Något som förstås aldrig kommer fram i åsiktskonformismens Sverige.


Var frågan förövrigt så känslig att SvD behövde stänga av kommentarerna? 

Sveriges framtida problem. Dessutom kommer han misslyckas med att få den borgerliga regeringen omvald. Det menar en grupp privatpersoner som i dagens SvD torgför sina åsikter på annonsplats. En regeringsombildning är nödvändig för en valvinst 2010, är tesen.

– Fredrik Reinfeldt kan bli utrikesminister och fortsätta vara partiledare för moderaterna, säger Georg Nyström, gruppens talesman, ekonomie licentiat och bland annat författare till boken Entreprenörens återkomst – ett måste för Sverige.

Centerledaren Maud Olofsson lyfts i stället fram som en tänkbar statsminister.

Gruppen menar att de borgerliga inte bara saknar ett framgångsrikt recept utan också brister i analysen.

– Nu måste det till väldigt drastiska åtgärder för att rädda Sverige, men det begriper de inte, säger Georg Nyström med tillägget att han själv sitter inne med lösningen.

”Det är svåra saker att gå in på”, men de borgerliga partiledarna är välkomna hem till honom så ska han utveckla gruppens tankar.

Pär Henriksson, moderaternas kommunikationschef, vill inte kommentera den enskilda annonsen eftersom han inte känner till vare sig avsändarna eller deras syfte. Men han noterar att det är den första av det här slaget sedan den borgerliga regeringen bildades.

– Det är alltid så att det finns synpunkter på regeringen och på partier. Det är bra att det finns en bredd i samhällsdebatten, säger Pär Henriksson.

Samtidigt konstaterar han att åsiktsannonsering från privatpersoner inte är något nytt.

– Det var rätt mycket sådant även under 80- och 90-talen. Det var alla möjliga konstellationer som annonserade emot socialdemokraterna.

SvD » Inrikes » Krav på ny statsminister

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *