Diskrimineringen avhjälps inte av integrationspolitik

Diskrimineringen avhjälps inte av integrationspolitik. Att arbetsgivare inte vill anställa folk med fel hudfärg, religion, klädsel o.s.v. är ganska välkänt. Fråga t ex kvalificerade ingenjörer som inte får arbete efter 100-tals ansökningar trots att svenska företag skriker efter kvalificerad arbetskraft.

SvD » Ledarbloggen

Fast även regeringen går som katten kring het gröt. Den viktigaste medicinen mot arbetslöshet är politik som gör det attraktivare att vara arbetsgivare och anställa. Det är i arbetsrätten, lönebildningen och företagarreglerna som de riktigt stora integrationshindren finns. Här har regeringen varit försiktig och de rödgröna värre än så – och den senaste avtalsrörelsen var ett stort steg i galen riktning

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *