islamologi.se » Arkiv » Generation faithful

Via islamologi.se. Värt att läsa för alla de svenskar som tror att islam består av en monolitisk grupp av människor som alla tänker lika.

egypten.jpg

I en aktuell artikelserie i just New York Times med titeln “Generation faithful” fokuseras vilken relation unga människor har till islam. Hittills har två artiklar publicerats, den ena tar avstamp i Egypten, den andra i Irak. Det är slående hur förhållandena i de två länderna influerat så skilda syner på islam. I Egypten är religionen en tillflykt för de som inte har råd att gifta sig, som utbildat sig till arbetslöshet och upplever sig som varande fast, utan möjlighet till mobilitet; svikna av regeringen. Här är fromheten, uppgåendet i de religiösa plikterna och en noggrann läsning av Koranen ett sätt att känna mening och tillhörighet trots frustrationen över sin tillvaro.

islamologi.se » Arkiv » Generation faithful

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *