Fråga från fördomsfull hatare

Som en representant för den fördomsfullt hatande vänstern kan jag inte låta bli att undra om några fler var inbjudna än neo-liberala ledarskribenter och bloggare till Timbro’s frihetsvecka. Alla oppositionspartier, LO, och de vänsterbloggare som nu finns i Stockholm var väl inbjudna?

Men jag antar att ni hade kul när ni hade er ’frihetstävling’
?

Sanna Rayman: Filmbevis och röstfiske

Förresten kan man konstatera att funnes det vänsterfolk som inte reflexmässigt avfärdade allt som Timbro företog sig så kunde jag kanske få några fler röster på det faktum att jag (vilket påpekats tidigare) inledde mitt prat med att ta Karachidebatten vid hornen.
(Nota Bene, Svensson, jag ”börjar” inte inse eftersom denna hållning varit min första och enda kommentar i saken.)

Men, det vore ju fåfängt att tro att folk på vänsterkanten faktiskt skulle lyssna på inläggen som gjordes under den där frihetstävlingen, så sådana eventuella ”bäst bland de sämsta-röster” får jag nog se mig om i röda stjärnorna efter. Naturligtvis ska man inte lyssna på motståndarens argument. Det är ju mycket enklare att bara avfärda, hata och kalla honom eller henne ”brun”.

Beröringsskräcken och den frånvarande debattviljan från vänster är rejält deprimerande.
Jag har inga problem med att bevista ett Agoraevenemang eller läsa nån sorts Mana, men jag undrar om någon av dessa stolta kämpar någonsin satt sin fot på Timbro? Att döma av den Frihetsvecka-bashing som utbrutit verkar det inte så.
Uteslutande kritiseras evenemanget på grundval av vem som arrangerat det.
Lite fattigt att bygga sin argumentation på fördomsfullt hat, kan man tycka.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fråga från fördomsfull hatare

 1. Mattias $ skriver:

  Det varierar naturligtvis från arrangemang till arrangemang, men till just Frihetsveckan bjöds det in vitt och brett via hemsida, Facebook mm. Jag länkade från min blogg, vilket även andra gjorde. Det sker inte någon titel- eller åsiktssovring i anmälningslistan. Har man bara plats, vilket kan vara ett problem, är detta det normala förfarandet på Timbro. Är man nyfiken på de tankar och idéer som förs fram räcker det gott, det finns inget krav på att man delar dem.

  mvh

  Mattias Svensson

 2. Mattias $ skriver:

  Det varierar naturligtvis från arrangemang till arrangemang, men till just Frihetsveckan bjöds det in vitt och brett via hemsida, Facebook mm. Jag länkade från min blogg, vilket även andra gjorde. Det sker inte någon titel- eller åsiktssovring i anmälningslistan. Har man bara plats, vilket kan vara ett problem, är detta det normala förfarandet på Timbro. Är man nyfiken på de tankar och idéer som förs fram räcker det gott, det finns inget krav på att man delar dem.

  mvh

  Mattias Svensson

 3. Anders_S skriver:

  Sanna Rayman. Så enkelt är det nu inte. Man måste vara någon för att få inbjudan. Jag kan anmäla mig till allehanda saker. I stort sett får jag aldrig en inbjudan. Eller ens en bekräftelse på anmälan.

  Dessutom har jag ofta inte råd. De flesta saker får man betala för att närvara på när man heter Anders Svensson, inte är en kändis och inte tillhör eliten.

  Och dyker jag upp oannonserad på ett arrangemang kommer jag i allmänhet inte in. Du vet, det där med demokrati och människors lika värde funkar inte alltid i ett kapitalistiskt samhälle.

 4. Anders_S skriver:

  Sanna Rayman. Så enkelt är det nu inte. Man måste vara någon för att få inbjudan. Jag kan anmäla mig till allehanda saker. I stort sett får jag aldrig en inbjudan. Eller ens en bekräftelse på anmälan.

  Dessutom har jag ofta inte råd. De flesta saker får man betala för att närvara på när man heter Anders Svensson, inte är en kändis och inte tillhör eliten.

  Och dyker jag upp oannonserad på ett arrangemang kommer jag i allmänhet inte in. Du vet, det där med demokrati och människors lika värde funkar inte alltid i ett kapitalistiskt samhälle.

 5. sanna rayman skriver:

  Det normala är väl att den som vill, och uppvisat ett intresse för att närvara tex genom att signa upp på ett nyhetsbrev, också blir uppmärksammad – ergo inviterad – om vad som händer. Alla organisationer, personer, partier är välkomna. Åtminstone brukar jag helt fräckt ta för givet att jag – när jag vill – får anmäla mig till och dyka upp på arrangemang av vänstersnitt. Jag brukar helt enkelt inte vänta på inbjudan, så funkar det ju inte.
  Sen vet jag att Timbro aktivt försökt få folk utanför den liberalt intresserade sfären att komma och delta i olika evenemang, men det går inte alltid så lätt. Men de fick ju till ett sam-arr med Ordfront för ett tag sedan i alla fall. Alltid något.
  Vad jag vill säga är att det är tråkigt för debatten att det verkar finnas en sån beröringsskräck. Jag kan räkna upp ett gäng av mina vänner på vänsterkanten som förmodligen betraktar det som ett moraliskt förfall utan dess like att jag deltog i Frihetsveckan. Så förnäm är nu inte jag, gudskelov.
  Jag delar inte varje åsikt som kommer ur Timbro, men det är stimulerande att bryta sina egna åsikter mot andras.
  Att reducera de idédebattörer som kretsar kring timbro till några som är sugna på SN-pengar är ju inget ovanligt grepp, jag har hört det till döds. Efter att ha träffat på många av dem kan jag säga att det är en syn jag inte delar.
  Fine, vi befinner oss på olika flank, men sluta – snälla jag ber dig – upp med att förminska alla som inte delar din syn på världen till marionetter som styrs av något lägre än dina ädla syften. Att vi har olika uppfattningar om vägarna betyder inte att vi inte båda har ”goda” mål.

  I övrigt är du välkommen med kritik framöver – skrev hon och bävade.

 6. sanna rayman skriver:

  Det normala är väl att den som vill, och uppvisat ett intresse för att närvara tex genom att signa upp på ett nyhetsbrev, också blir uppmärksammad – ergo inviterad – om vad som händer. Alla organisationer, personer, partier är välkomna. Åtminstone brukar jag helt fräckt ta för givet att jag – när jag vill – får anmäla mig till och dyka upp på arrangemang av vänstersnitt. Jag brukar helt enkelt inte vänta på inbjudan, så funkar det ju inte.

  Sen vet jag att Timbro aktivt försökt få folk utanför den liberalt intresserade sfären att komma och delta i olika evenemang, men det går inte alltid så lätt. Men de fick ju till ett sam-arr med Ordfront för ett tag sedan i alla fall. Alltid något.

  Vad jag vill säga är att det är tråkigt för debatten att det verkar finnas en sån beröringsskräck. Jag kan räkna upp ett gäng av mina vänner på vänsterkanten som förmodligen betraktar det som ett moraliskt förfall utan dess like att jag deltog i Frihetsveckan. Så förnäm är nu inte jag, gudskelov.

  Jag delar inte varje åsikt som kommer ur Timbro, men det är stimulerande att bryta sina egna åsikter mot andras.

  Att reducera de idédebattörer som kretsar kring timbro till några som är sugna på SN-pengar är ju inget ovanligt grepp, jag har hört det till döds. Efter att ha träffat på många av dem kan jag säga att det är en syn jag inte delar.

  Fine, vi befinner oss på olika flank, men sluta – snälla jag ber dig – upp med att förminska alla som inte delar din syn på världen till marionetter som styrs av något lägre än dina ädla syften. Att vi har olika uppfattningar om vägarna betyder inte att vi inte båda har "goda" mål.

  I övrigt är du välkommen med kritik framöver – skrev hon och bävade.

 7. ckrantz skriver:

  Frågan var om övriga partier eller andra organisationer utanför Timbro var inbjudna till frihetsveckan. Det är ju lite falskt att klaga på bristande intresse för dialog från vänster om ingen var inbjuden därifrån.

  Ska annars med intresse följa din vidare karriär på SvD. Då har jag mer folk än PG att kritisera.

  Jag vet att annars det går att få inbjudningar till aktiviteter. Om man bor i Stockholm 🙂

 8. ckrantz skriver:

  Frågan var om övriga partier eller andra organisationer utanför Timbro var inbjudna till frihetsveckan. Det är ju lite falskt att klaga på bristande intresse för dialog från vänster om ingen var inbjuden därifrån.

  Ska annars med intresse följa din vidare karriär på SvD. Då har jag mer folk än PG att kritisera.

  Jag vet att annars det går att få inbjudningar till aktiviteter. Om man bor i Stockholm 🙂

 9. sanna rayman skriver:

  Men Claes. Vadå inbjudna? Att få inbjudningar från LO eller Timbro eller vad du vill till seminarier är mycket enkelt. Anmäl dig till nyhetsbrev, pressmeddelanden eller vilka tjänster de nu har och vips kommer inbjudningarna till de evenemang som arrangeras. Eller måste Timbro personligen knacka på din dörr och be om just din närvaro?

 10. sanna rayman skriver:

  Men Claes. Vadå inbjudna? Att få inbjudningar från LO eller Timbro eller vad du vill till seminarier är mycket enkelt. Anmäl dig till nyhetsbrev, pressmeddelanden eller vilka tjänster de nu har och vips kommer inbjudningarna till de evenemang som arrangeras. Eller måste Timbro personligen knacka på din dörr och be om just din närvaro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *