Ingen fred i mellanöstern

Uppenbarligen har inte israel fattat meningen med vapenvila.

Via Rawia Morra. Gå och läs hela stycket.

Egyptierna har förhandlat häcken av sig. Under tisdagen meddelade Egyptens utrikesminister Ahmad Abu al-Ghait att han var optimistisk vad gäller medlandet mellan palestinierna i Gaza och Israel om vapenvila. Han var så optimisk att han trodde att medlandet även skulle leda till utväxling av fångar och ett slut på belägringen av Gaza.

Men så vaknade Västbanken till en mini-invasion. I byn Saida i närheten av Tul Karm dödades en palestinier i ett hus som den israeliska styrkan rev. Sedan blottades hans kropp under rasmassorna med hjälp av en bulldozer, och där lämnades den till allmänt beskådande. Mannen sägs tillhöra Islamiska Jihad.

I Betlehem körde en grupp “arabister”,  en special styrka som klär ut sig till palestinier och ger sig ut på dödspatruller, de körde i kapp en bil och avrättade alla fyra som satt i den. Tre av dem tillhörde islamiska Jihad och den fjärde al-Aqsamartyrernas brigader.

Guvernören i Betlehem, Salah al-Taamari var bestört. Han menade (till arabiska Aljazeera) att männen hade skrivit under på att inte utföra några som helst aktioner mot Israel, att han kände dem en och en och att han var säker på att ingen av dem utgjorde någon fara.

Men det stannade inte där. Fler styrkor belägrade och gick in i flera palestinska städer inklusive Qalqilia och Jenin. Hittills har tolv palestinier anmälts försvunna, kidnappade av ockupationsarmén.

Med onsdagens mord har siffran för dödade palestiner på Västbanken och Gazaremsan stigit till 6 315 sedan år 2000.

Egypten förmedlar, Israel avrättar « Rawia Morras Blog

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *