Utrikesbloggen – Natos framtid står på spel i Afghanistan

Att NATO’s framtid och försöket att skapa en global militärallians hänger på utgången av kriget i Afghanistan har denna blogg sagt i mer än ett år. Med andra ord den fortsatta konfilkten i Afganistan handlar mer om att NATO inte får förlora ansiktet på samma sätt som sovjetunionen och tvingas ut ur landet.

Att sedan NATO är totalt oeniga om vilken säkerhetspolitik som ska föras borde finnas med i den svenska  diskussionen om en NATO anslutning.

Natos framtid står på spel i Afghanistan

Det försämrade säkerhetsläget i Afghanistan har fått politiska analytiker att förklara militäralliansen Nato dödligt sårad om inte redan död. Stämmer det får Europa problem eftersom EU inte klarar uppgiften i Afghanistan heller. Natoländerna kan inte heller enas om strategiska frågor som Natos framtida uppgifter, skriver Benjamin Schreer och Asle Toje i Financial Times.

Utrikesbloggen – Natos framtid står på spel i Afghanistan

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *