Obama bloggar och kriget mot Hillary

Det är ganska intressant att studera bloggen det progressiva USA. Den återspeglar ganska exakt åsikterna hos Obama lägret inom det delade demokratiska partiet.

Att många miljoner amerikaner har röstat
på Hillary Clinton har ingen betydelse. De miljonerna vet inte vad Obama anhängarna vet om monstret Hillary. Ett monster som efter att ha kallat Obama en svart kandidat också är rasist. Hon står i vägen för den ’enda’ kandidaten och är därför ett monster verkar logiken. Angriper hon Obama är hon för aggressiv och visar hon känslor eller är trevlig har hon ’humörsvängningar’ något som jag misstänker många kvinnor känner igen som en angreppspunkt.

Att det finns allt från ogillande
till rent hat för Obama är klart för de flest med lite USA kontakter. Obama precis som Hillary är en polariserade person. Många anser Obama vara både skrupelfri och manipulerande. Eller med andra ord även han en politiker.

Situation är så dålig inom den demokratiska bloggvärlden
där webbålatser nu delas och oliktänkande trakasseras bort från tidigare gemensamma bloggar. På den inflytelserika webplatsen dailykos bojkottar numera Hillary anhängare den. Det kan verka oväsentligt vad som händer på bloggar men det är där som de mest politiskt aktiva finns idag.Frågan är om det är svårare
att bli vald till amerikansk president som kvinna än svart? Det verkar så. Bilderna hör till de mer rumsrena man kan hitta på nätet.

Min prognos är att det demokratiska partiet är för skadeskjutet. Konflikten är inte bara mellan de två kandidaterna. Den handlar även om vem som ska styra själva partiet och hur man ska arbeta.Kommer 1968 att upprepas om kampen mellan Hillary och Obama fortsätter till konventet. President McCain någon?

Det Progressiva USA » Blog Archive » Monstret som förstörde det demokratiska partiet

Det finns många åsikter om Hillary Clinton men det finns väldigt få som anser att hon är en person man någonsin kommer inpå livet.

Enda dagen kan hon stå bredvid Barack Obama och säga hur oerhört hedrad hon är att stå på samma scen som han, 12 timmar senare kan hon hest skrika “skäms Barack Obama för att du ljuger om mig” och ytterligare några timmar senara kan hon, när en journalist frågar om hennes bisarra svängningar, säga “ja men jag hade bara litet skoj”!

Harvardforskaren Samantha Power och Obamarådgivaren ansåg att Clinton är ett monster som gör, överhuvudtaget allt för att vinna. Det är antagligen de mest sanna som någonsin har sagts om den idag 60:åriga Clinton som till varje pris vill bli USA:s nästa president, kosta vad det kosta vill.

Roger Simon skriver på bloggen Politico om David Axelrod som är Barack Obamas chefsstrateg och hans åsikt om Clinton och hennes ohämmade ambition: Obama camp: HRC is taking the low road – Roger Simon – Politico.com

Is it possible to win the Democratic nomination in such a way as to make winning not worth it?

The Barack Obama campaign thinks so. It thinks Hillary Clinton’s campaign is willing to take any road to the White House, including the low road.

“They would do anything to win, and that means anything,” David Axelrod, Obama’s chief strategist, told me Monday. “There is a frenetic energy around them to commandeer this election in any way they can.”

Axelrod went on: “She is the ultimate Washington inside player. She is always asking, ‘How do we wire the vote? How do we wire the system to get the results we want?’”

From his point of view, the Clinton campaign keeps trying to change the rules.

“When they started off, it was all about delegates,” Axelrod said. “Now that we have more delegates, it’s all about the popular vote. And if that does not work out, they will probably challenge us to a game of cribbage to choose the

Nu kan man kanske inte vänta sig något annat från Obamas chefsstrateg, men det är intressant att ingen säger något liknande om Obama och hans kampanj.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *