Dags igen

2008-03-20_0143

Så var det dags igen. Ytterligare ett av dessa band från från frilansade privatspanande firmor i USA. I det här fallet kommer fem minuters bandet med en stillbild på Bin Ladin. Vilket världsmedia förstås publicerar. Utan någon oberoende verifikation. Det behövs ju inte längre när det gäller Bin Ladin tydligen.

Uppdatering:
Enligt de första rapporterna ska Laura Mansfield varit den som hade videon. Sen verkar det ha varit en tävling mellan alla olika privatfirmor om vem som kunde hämta och distribuera videon till sina kunder i media. SITE verkar ha legat som god tvåa och NEFA som trea.


Laura Mansfield is your preferred source for up-to-date, credible information from professionals who speak the language and understand the religion, history, and culture of the Islamic world.

We bring you the most important translations of foreign press reports and of Arabic-language message boards on a daily basis.

To receive these critically important updates, subscribe to Strategic Translations, Laura’s premium translation and analysis service

För mig försvinner dock trovärdigheten med alla dessa privata firmor som ju har ett kommersiellt intresse av att ’sälja’ in hotet från terrorister till en godtrogen allmänhet och inte minst journalister.

Sen kan Bin-Ladin hota allt han vill. Det varken ökar eller minskar något terror hot. Sen hade det faktiskt varit intressant att få en översättning från en oberoende källa. Titeln säger väl till de intelligenta i EU om jag inte har fel.

Usama bin Ladin hotar EU

I ett ljudmeddelande som på onsdagen publicerades på en Internetsajt uppges Usama bin Ladin ha sagt att teckningarna är ett led i ett korståg där påven var inblandad. Ljudupptagningen var enligt Reuters 5 minuter och tre sekunder lång och kom på femårsdagen av den amerikanska invasionen av Irak. Muhammedtecknigarna publicerades först i den danska tidningen Jyllands-Posten i september 2005, och vållade i början av 2006 protester och demonstrationer i delar av den muslimska världen. Bland annat attackerades ambassader på flera håll och danska varor bojkottades. Senare har flera andra västmedier åter publicerat teckningarna, dels i samband med nyhetsrapportering om händelser kopplade till teckningarna, dels för att försvara rätten till en fri nyhetsförmedling. Usama bin Ladin tros gömma sig i bergen i gränstrakterna mellan Afghanistan och Pakistan.

Mer i AB

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Säkerhetspolitik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *