Välkommen till verklighetens arbetsmarknad

Jag avskyr alla reality såpor och ge uppmärksamhet åt dem. Men kunde inte Aftonbladet gjort nedanstående artikel före det fanns någon koppling till reality TV? Hade det inte varit av intresse att se hur de svenskar med en ’flexiblare’ koppling till arbetsmarknaden lever?

Det är förövrigt ganska talande att butikschefen inte hade någon kommentar om det var order från högre att Johanna skulle sparkas. Det är så det går till på den flexibla arbetsmarknaden. Någon ringer ett telefonsamtal och någon annan får sparken.

Aftonbladet: Hade för skitigt hem – sparkades (Nyheter)

”Är så förbannad” – Jag är bara så förbannad. Ska arbetsgivare få titta hemma hos människor innan de anställs, säger Henrik. De kan inte förstå att Johanna får sparken för att de framställs som lortgrisar i tv. Enligt Johannas chefer handlar det inte om hennes medverkan i tv. – Inte alls, vi är ett litet företag och vi har inga tider att ge henne, säger butikschefen Lena Johansson. Det stämmer inte säger Johanna. – Jag hade tider i två veckor framåt som jag inte får jobba nu. Butikschefen förnekar

Att uppsägningen skulle varit ett krav från chefer högre upp i franchiseföretaget vill inte Lena Johansson uttala sig om. – Jag har inga kommentarer till det, säger hon. Enligt franchisemanagern Håkan Hansson är företagets ledning inte inblandad i butikernas extrapersonal. – Det är ingen som sagt att jag inte får vara med och jag frågade på skoj om jag skulle ha kvar jobbet, säger Johanna. ”Klart du har”, löd svaret. Hon och Henrik ställde upp för att de skulle få en nystart i livet, äntligen skulle de kunna bo tillsammans. När Johanna fick sparken var den rena lägenheten det sista hon tänkte på. – Om jag visste att det skulle bli så här, hade jag aldrig ställt upp, säger hon.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *