Bonniers bakom klagomål på det svenska press-stödet till EU-kommissionen

Att det återigen är svenskt näringsliv som är aktivt i Bryssel och lobbar för att påverka får mig att undra var övriga organisationssverige finns. Har de missat att Sverige är med i EU? Det är ganska sorgligt att SN är de som får sätta agendan i Bryssel. Sen är det en annan sak att det är upp till den svenska regeringen att tolka vad som sägs där. Något som regeringen Borg-Reinfeldt tydligen gjort selektivt.

Det var mediaföretaget Bonniers som låg bakom klagan om det svenska presstödet till EU-kommissionen. Kommissionär Margot Wallström menar att EU-kommissionen aldrig tagit ställning till de svenska presstödsreglerna.
I ett remissvar till regeringens nya presstödslag avslöjar Bonniers att de var företaget som låg bakom klagan om det svenska presstödet till EU-kommissionen, rapporterar Mediavärlden. Även om Bonniers varit huvudkandidat i spekulationerna har EU-kommissionen vägrat ge ut namnet på anmälaren.
Anmälan till EU anses ha påverkat både regeringen och EU-kommissionen. Att regeringen där efter tar bort storstadsstödet till Bonniers konkurrenter Svenska Dagbladet och Skånska Dagbladet räcker inte menar Bonniers. Det nya presstödet är fortsatt ”orättfärdigt” menar företaget. Dock är oklart om Bonniers avser att anmäla även det nya förslaget till EU för brott mot EU:s regler om statsstöd och konkurrens

Europaportalen | Nyheter och debatt om Europa och EU

 

Technorati-taggar: ,,

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Europa-EU. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *