En halv årslön för 45 minuter Persson

persson438

Ligger inte den svenska genomsnittslönen för ett år på ca 200000?  Att Göran Persson sällat sig till de politiker likt Bill Clinton och Gerhard Shröder som finns till uthyrning mot betalning bryr jag mig inte så mycket om. Även C. Bildt lånade ut sina kontaker och person till högstbjudande. Mer inressant är att även Sverige nu följer trenden med folk som blir miljonärer på politik. Var med ett årtionde med rätt positioner, där du skaffar dig ett personligt nätverk. Sen slutar du vid 50 och börjar hämta in pengarna.

Det är ganska långt från folkrörelsesverige och den vanliga svenskens vardag.

Inspiro bjöd i går in sina kunder, kompisar och konkurrenter i den första av flera ”inspirationskvällar”. Med hjälp av mejlutskick och Göran Persson som dragplåster lockade Inspiro 200 personer. Inspiros vd Olle Krantz hade räknat med 150.
– Som partnerägt bolag vill vi visa att vi vågar tänka i nya banor. Det behövs också något nytt i branschen. Vi ska öka personalstyrkan med 25 procent och behöver ha goda relationer med branschen, säger han.
Inspiro gjorde förra året ett resultat på 9,8 miljoner kronor. Att hyra Göran Persson via Talarforum, kostade 100.000 kronor för 45 minuter, 2.222 kronor per minut.
– Det var det värt, säger Olle Krantz.
Han lovordar Göran Perssons retorik och förmåga att fånga publiken.
– Vi är mycket nöjda.

Dagens Media

Mer i politikerbloggen

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *