Var finns alliansens arbetsmarknads och näringslivspolitik?

Det är alltid hjälpsamt när man på DNS ledarsida räknar upp vad socialdemokraterna vill göra. ”…satsning på forskning, riskvilligt kapital, infrastruktur och miljöinvesteringar. Trygghet och hjälp till omställning är likaså gamla slagnummer. Svensk socialdemokrati visar än en gång att den bejakar utveckling och förändring till skillnad från vänstern på andra håll i Europa.” Kontrast blir förstås stor mot emot alliansens politik. Anders Borgs kommentar säger det mesta.

”…Finansminister Anders Borg (m) anser att sänkt inkomstskatt och en stramare a-kassa är centralt för att öka sysselsättningen och kallar socialdemokraternas förslag för gammal Ams-politik.” 

Alliansen har tydligen ingen politik annat än sänkta skatter och piskan. Alliansens jobb-politik har inte skapat några nya arbeten tvärtemot vad som sägs. De hade istället tur och kom tillmakten precis som en av de bästa högkonjunktur topparna sedan 1960-talet. Om man så vill kan man säga att alliansens kom till ett dukat bord.

Varför föraktar moderaterna och de övriga borgerliga partierna utbildning under en livstidoch folks vilja till att förändra sin livssituation? Det är en ytterst gammalmodig samhällssyn att för går man i grundskola, gymnasium och universitet för att sedan arbeta oavbrutet i 40-50 år innan man pensioneras. De flesta svenskar vet att så ser inte verkligheten ut för de flesta svenskar. Kompetensutveckling behövs för alla under alla perioder i livet från 15 till 50.

Varför anser alliansen att matchningsproblem på arbetsmarknaden ska lösas med statliga subventioner till företagare och press på arbetstagare att acceptera sänkta löner. Samtidigt som man säljer ut eller monterar ner verktygen för en statlig arbetsmarknadspolitik. Detta ska lösas av marknaden verkar alliansen tro. Staten ska tydligen inte bedriva det som föraktfullt kallas för AMS-politik.

Det är ytterst ekonomisterna mot samhällsbyggarvisionen. Jag föredrar det senare. Något som jag också tror en majoritet av svenska folket gör. De vill inte ha alliansens kalla, hårda klasssamhälle.

Självförsöjning i moderaternas samhällsvision?

2032283

AB1 AB2 AB3
DN DN2

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *