Hyllningar till etnisk rensning och folkfördrivning.

Dick Erixon har lyckats med att skriva ett utmärkt propaganda stycke där man kan undra om det levererats från Israeliska ambassaden. Men det är väl en del i de helt okritiska hyllningarna till Israel som dess fanatiska svenska anhängare i Sverige kommer med.

’Min syn på Israel, och hur en riktig fred i regionen kan åstadkommas, bygger på några enkla fakta. Ja, frågan om fred i Mellanöstern är mycket enkel, bara all propaganda skalats bort.’

Översättning – allt som Israel vill och kräver ska utan diskussion ges till Israel.

—-

Lögn och propaganda 1:

’Kriget, som kom att kallas sexdagarskriget, blev en enastående succé. Det är nu kartan ritas om: Israel har i försvarskrig vunnit Sinai, Gaza, Västbanken och Golanhöjderna.’

’Dessa områden är krigsbyten, snarare än “ockupation”, vunna i strid mot en fiende vars avsikt varit att förinta Israel. Denna bakgrund måste man ha klart för sig när man talar om att Israel ska ge upp territorium för att åstadkomma en tvåstatslösning.’

Sexdagarskriget var ett Israeliskt anfallskrig något man sedan medget från Israels sida. Även Dick Erixon kallar det i en mening för försvarskrig för att i nästa säga att Israel startar anfallskrig. Att sedan kalla erövring av territorier i strid mot all internationell rätt för krigsbyte

Lögn och propaganda 2:

’Fred är dock omöjlig så länge inte den ena parten erkänner och respekterar den andra parten. Här är kärnan i konflikten: arabstaterna har aldrig erkänt Israels existens. Så länge detta inte sker, kan ingen varaktig fred uppnås.’

Från 2007

JERUSALEM (AP) — Arab League envoys paid a historic visit to Israel on Wednesday to present a plan for a regional settlement, saying they were extending ”a hand of peace” on behalf of the Arab world.

VIDEO: Arab peace summit begins in Israel

The one-day visit by the foreign ministers of Egypt and Jordan marked the first time the 22-member group has sent representatives to Israel. The Arab League peace plan envisions full recognition of Israel in return for Israeli withdrawal from lands captured in the 1967 Middle East War.

The visit highlights a dramatic change of direction for the Arab body, which pursued Israel’s destruction after the Jewish state was created in 1948. The league refused to recognize Israel for decades afterward and suspended Egypt in 1979 for a decade after it became the first Arab state to make peace.

In recent years, many Arab states have adopted a conciliatory tone toward Israel as they became more concerned about Iran’s hard-line regime and al-Qaeda

Arab League extends ’hand of peace’ to Israel – USATODAY.com

Från 2002

A Middle East peace initiative floated by Saudi Arabia’s Crown Prince Abdullah in 2002 is being revived at the Arab League Summit in Algiers despite that fact that it was rejected by Israel three years ago.

https://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1844214.stm


The plan:The basic outline or principles of the Saudi plan are known, but the detail is vague. The main points are:

 • Israel is required to withdraw from all territories seized in 1967 – the West Bank, Gaza, East Jerusalem and the Golan Heights.
 • In return, all Arab states offer normal diplomatic relations – including a peace deal that recognises Israel’s right to exist and secures its borders.
 • The plan was formally announced at an Arab League summit in Beirut in March 2003.

Other details are far less firm, but can be gleaned from an interview given to the New York Times newspaper by Crown Prince Abdullah:

 • Reports suggest that the Saudi plan allows for Israeli sovereignty over the Western or Wailing Wall in Jerusalem – one of Judaism’s holiest sites.
 • The same reports suggest that the plan allows for the transfer of some areas of the West Bank to Israel in return for equivalent transfers to a Palestinian sate.
 • It is also suggested that the issue of the right of return for Palestinian refugees to Israel has been dropped or sidestepped. This issue is crucial because many Israelis see the Palestinian claim to the right of return as a fundamental demographic threat to the idea of Israel as a state for Jewish people.

At present the only Arab governments that recognise Israel are the Palestinian Authority, Egypt and Jordan.The idea that all Arab states might offer Israel normal relations and recognise it as a state in the region is the most striking element in the Saudi proposal.


The problems:From the Israeli point of view, the plan as it stands has certain problems. The crucial sticking points may be:

 • Giving up all of the Golan Heights
 • A Palestinian political and administrative presence in Jerusalem
 • The dismantling of all Israeli settlements in Golan, West Bank and Gaza
 • The potential problem of the right of return for Palestinian refugees.

Från New York Times 2006 – Ett Freds erbjudande från hamas.

HERE in Gaza, few dream of peace. For now, most dare only to dream of a lack of war. It is for this reason that Hamas proposes a long-term truce during which the Israeli and Palestinian peoples can try to negotiate a lasting peace.

A truce is referred to in Arabic as a “hudna.” Typically covering 10 years, a hudna is recognized in Islamic jurisprudence as a legitimate and binding contract. A hudna extends beyond the Western concept of a cease-fire and obliges the parties to use the period to seek a permanent, nonviolent resolution to their differences. The Koran finds great merit in such efforts at promoting understanding among different people. Whereas war dehumanizes the enemy and makes it easier to kill, a hudna affords the opportunity to humanize one’s opponents and understand their position with the goal of resolving the intertribal or international dispute.

Such a concept — a period of nonwar but only partial resolution of a conflict — is foreign to the West and has been greeted with much suspicion. Many Westerners I speak to wonder how one can stop the violence without ending the conflict.

I would argue, however, that this concept is not as foreign as it might seem. After all, the Irish Republican Army agreed to halt its military struggle to free Northern Ireland from British rule without recognizing British sovereignty. Irish Republicans continue to aspire to a united Ireland free of British rule, but rely upon peaceful methods. Had the I.R.A. been forced to renounce its vision of reuniting Ireland before negotiations could occur, peace would never have prevailed. Why should more be demanded of the Palestinians, particularly when the spirit of our people will never permit it?

When Hamas gives its word to an international agreement, it does so in the name of God and will therefore keep its word. Hamas has honored its previous cease-fires, as Israelis grudgingly note with the oft-heard words, “At least with Hamas they mean what they say.”

Pause for Peace – New York Times

Trenden blir ganska tydlig här.

Erkännade av ockupation och erövringskrig 

’Om Jerusalem och omkringliggande bosättningar blir Israels odelade huvudstad, borde Israel kunna lämna övriga bosättningar på Västbanken på samma sätt som man tidigare lämnat alla bosättningar i Gaza (och Sinaihalvön till Egypten).

Har det möjligen gått upp för Dick Erixon att Israel har inga rättigheter till hela Jeruslam. Territoriet var Jordanskt överlämnat till en palestinsk myndighet som krossades av Ariel Sharon.

Israel – staten som aldrig behöver ta ett ansvar
´
’Flyktingfrågan borde lösas genom att palestinierna blir medborgare i de arabländer de sedan årtionden är bosatta, utan att rikta några krav mot Israel. Samtidigt som de ännu fler judiska flyktingarna som tvingats bort från arabländerna på samma sätt avstår från kompensationskrav för deras förlorade tillgångar.’

Konstigt att höra ett argument som vanligtvis kommer från den israeliska bosättarhögern från en s.k svensk liberal. Det finns idag miljoner palestinska flyktingar utspridda över hela världen.

AB

Idag gratulerar vi Israel på 60-årsdagen

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hyllningar till etnisk rensning och folkfördrivning.

 1. admin skriver:

  Man kan undra varför du är så rädd för muslimer. Tror du verkligen att Israel är så svagt att det inte tål kritik. Varför vågar inte Israels försvarar i Sverige säga det som Israeler säger öppet i Israeliska media. Eller är de israelerna också anti-israeler. Självhatande judar kanske?

  Om Hamas nu hatar Israel so what? Det har inget med att göra om man kan sluta avtal med dem. Och eftersom du säkert varit I israel vet du väl att kontakter pågår ständigt mellan israeliska företrädare och Hamas. För du har väl varit utanför bosättarhögerns enlaver på västbanken.

  De jag lyssnar på är sådana Israeler som förra mossad chefen Efraim Halevy eller Daniel Levy vilka alla förespråkar förhandlingar med Hamas. Men du kanske räknar även dem som förrädare. Precis om Rabbin? De har ju från israel vänner i andra länder kallats för anti-semiter vilket är höjden av ironi.

  Det är synd att alla Israel vänner i Sverige som uttalar sig är så hatiska och oförmögna till pragmatisk tänkande. Eller att det är bosättarhögerns argument som svenskar för fram. Att det finns israeler som kämpar för mänskliga rättigheter för palestier talas det aldrig om.

  Men du kan fortsätta tro att jag hatar Israel. Det blir ju så mycket lättare att tro alla hatar en och är emot.

 2. admin skriver:

  Man kan undra varför du är så rädd för muslimer. Tror du verkligen att Israel är så svagt att det inte tål kritik. Varför vågar inte Israels försvarar i Sverige säga det som Israeler säger öppet i Israeliska media. Eller är de israelerna också anti-israeler. Självhatande judar kanske?

  Om Hamas nu hatar Israel so what? Det har inget med att göra om man kan sluta avtal med dem. Och eftersom du säkert varit I israel vet du väl att kontakter pågår ständigt mellan israeliska företrädare och Hamas. För du har väl varit utanför bosättarhögerns enlaver på västbanken.

  De jag lyssnar på är sådana Israeler som förra mossad chefen Efraim Halevy eller Daniel Levy vilka alla förespråkar förhandlingar med Hamas. Men du kanske räknar även dem som förrädare. Precis om Rabbin? De har ju från israel vänner i andra länder kallats för anti-semiter vilket är höjden av ironi.

  Det är synd att alla Israel vänner i Sverige som uttalar sig är så hatiska och oförmögna till pragmatisk tänkande. Eller att det är bosättarhögerns argument som svenskar för fram. Att det finns israeler som kämpar för mänskliga rättigheter för palestier talas det aldrig om.

  Men du kan fortsätta tro att jag hatar Israel. Det blir ju så mycket lättare att tro alla hatar en och är emot.

 3. peter skriver:

  Vad är det för jävla antiisraelik blogg!?Okritisk kritiserar Israel,samlar på allt negativt och försöker se seriöst ut!Förhärligar palestinier,Hamas och alla andra som gärna skulle döda oss bara för att vi tror inte på Allah.Tack vare en liten del av muslimerna man kan inte resa vart man vill utan att riskera livet.Hamas vill utplåna Israel,vad spelar det för roll att de håller eldupphör avtalen!?Dessutom det är inte sant,de har många fraktionet och andra grupperingar vilka oavbrytet fortsätter med sina anfall medan Hamas säger att de håller sina avtal!Hela din blogg är så vriden och löjligt att det skulle vara synd att slösa mer tid på den.Så hejdå och fortsätt vältra dig in din hat mot israeler,amerikaner, och alla andra du ogillar!Du kan göra den för att vi lever i en demokrati men försök göra samma sak bland de du försvarar så varmt det skulle inte vara långvarigt:-)Det roligaste med det hela att du tjänar pengar på Google anonserna att åka till kibbutz eller att köpa israelika arme t-skirts!Så visst lönar det sig att hata Israel!Åtminståne för Dig!!!!

 4. peter skriver:

  Vad är det för jävla antiisraelik blogg!?Okritisk kritiserar Israel,samlar på allt negativt och försöker se seriöst ut!Förhärligar palestinier,Hamas och alla andra som gärna skulle döda oss bara för att vi tror inte på Allah.Tack vare en liten del av muslimerna man kan inte resa vart man vill utan att riskera livet.Hamas vill utplåna Israel,vad spelar det för roll att de håller eldupphör avtalen!?Dessutom det är inte sant,de har många fraktionet och andra grupperingar vilka oavbrytet fortsätter med sina anfall medan Hamas säger att de håller sina avtal!Hela din blogg är så vriden och löjligt att det skulle vara synd att slösa mer tid på den.Så hejdå och fortsätt vältra dig in din hat mot israeler,amerikaner, och alla andra du ogillar!Du kan göra den för att vi lever i en demokrati men försök göra samma sak bland de du försvarar så varmt det skulle inte vara långvarigt:-)Det roligaste med det hela att du tjänar pengar på Google anonserna att åka till kibbutz eller att köpa israelika arme t-skirts!Så visst lönar det sig att hata Israel!Åtminståne för Dig!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *