Konstruktivt arbete inom EU för förändring

Att Göteborgs-Posten är upprörda över allt som socialdemokraterna gör är inget nytt. GPs ledare skrivs ju efter mallen klaga på sossar, beröm liberaler utan att innehållet har någon betydelse.

I det här fallet handlar det om att föra fram en berättigad kritik och arbeta konstruktivt för att förändra EUs sätt att arbeta. Inom eu-samarbete.

Göteborgs-Posten är i ledare riktigt upprörd över Mona Sahlins senaste utspel om EU och Waxholmsdomen, Sahlin talar inte klartext

EU och arbetsmarknaden vållar uppenbarligen socialdemokraterna problem. I praktiken är de överens med allianspartierna om EU-fördraget. Samtidigt vill de utså misstro mot regeringen. Metoden är vagt instämmande hummanden med EU-motståndarna. Det är ett i sak svagt, partitaktiskt betingat spel.

I debattartikeln Regeringen måste värna den svenska modellen skriver Mona Sahlin:

För oss är det omöjligt att acceptera en utveckling inom EU där löntagare ställs mot löntagare i en accelererande negativ lönespiral. Den obalans mellan EU:s sociala och ekonomiska dimensioner som EG-domstolens beslut har givit upphov till måste justeras . . . Fredrik Reinfeldt måste nu agera kraftfullt tillsammans med övriga medlemsstater i ministerrådet för att åtgärda de skador som EG-domstolens beslut inneburit.

Vad betyder “omöjligt att acceptera en utveckling inom EU som…”? Omöjligt. Acceptera.

Går s-ledningen i EU-motståndarnas riktning?

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Europa-EU och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *