Svenskt Näringslivs upplevelse index

Att svenskt näringsliv har ett upplevelseindex över något så subjektivt som hur företagarklimatet upplevs i olika kommuner hör till underligheterna i deras verksamhet. Tillsammans med att sponsra sådant om Timbros frihetsveckor. Det finns ju ingen grupp som klagar lika mycket i dagens sverige som företagarna och dess lobbyorganisation SN. Det hade varit intressant att granska metodiken i dessa index.

förövrigt kanske är dags att LO eller TCO startar ett levnads index över de kommuner och företag där de är bäst att arbeta och leva. Jag undrar hur den rankingen kommer att se ut.

I Stockholm har attityden till företagande kraftigt förbättras hos såväl allmänhet, politiker som myndighetspersoner. Andelen företag och nyföretagande är också högre än i Göteborg. Däremot har konkurrensen från kommunen förvärrats i Stockholm (på vilket sätt framgår inte).

Ny etta i Sverige på gott företagarklimat är Solna, följt av förra årets etta Vellinge. Inte bara dessa två utan alla 20 i topp har borgerlig majoritet, vilket Edvin Alam konstaterar. Sämst är Norberg i Västmanland (där vänstermajoriteten är över 65 procent) och näst sämst Härnösand (där sjukvårdspartiet är vågmästare).

Stockholm klättrar, Göteborg faller i företagarindex

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Ekonomi och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *