Irakiska barnfångar i amerikanska militärskolor

Att det finns minderåriga i Amerikanska fängelseläger i Irak, Guatanamo och Afghanistan är inget nytt.  Det har kommit rapporter om vad vår amerikanska allierade gör vid flera tillfällen. Uppmärksammande själv det i ett inlägg i september förra året.

09-26-2007-09_48.png

Något som uppmärksammats lite i svensk media är de barnfångar som finns i Camp Cropper utanför Bagdad. Och de skolor där den amerikanska militären försöker träna barn att inte se USA som en fienden eller anfall mot USA soldater som legitimt. Uppenbart är avsikten att ‘avprogrammera’ dem men för mig ger det associationer till de läger som fanns för politiska fångar i gamla kommunistdiktaturer. Med skillnaden att detta gällde vuxna i de flesta fall. Inte ens Israel har försökt sig på att ombilda de hundratals minderåriga som finns i deras fängelser till att älska Israel eller ockupationen vad jag vet. Det ska till amerikanska idealism för att tro på ett sådant projekt.

Irakiska barnfångar i amerikanska militärskolor

DN

SVD

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Irakiska barnfångar i amerikanska militärskolor

 1. admin skriver:

  Så du menar det anti-israeliska propaganda att tala om vad som rapporterats i Israeliska media. Ska inte svenskar få höra sådant som att det sitter 100-tals minderåriga i Israeliska fängelser. Jämförelse var förövrigt mellan den Israeliska ockupationen av västbanken och USAs ockupation av Irak.

 2. admin skriver:

  Så du menar det anti-israeliska propaganda att tala om vad som rapporterats i Israeliska media. Ska inte svenskar få höra sådant som att det sitter 100-tals minderåriga i Israeliska fängelser. Jämförelse var förövrigt mellan den Israeliska ockupationen av västbanken och USAs ockupation av Irak.

 3. peter skriver:

  Det är riktigt interessant att se hur man lägger in antiisraelisk propaganda i en sk.politisk blogg om barnfångar i amerikanska fängelser.Varför inte kritisera av hat förblindade muslimer som låter sina `barn` döda,spränga alla de kommer åt!?Vad är det för fel med att försöka omskola fångarna att se fienden som människor och inte som slaktdjur!?De själva torterar,skär av halsen sina motståndare utan att be om legitimation att kolla åldern.
  Dessutom det är mycket lätt och bekvämt att uttala sig humant om komflikter som man är inte sjäjv inblandat.Var ska gå åldersgränsen att fådöda andra vid 15,17 eller 23?Att man inte fullt 18 betyder inte att man får fritt döda andra!Det här är ingen match mellen två fotbollslag utan det gäller liv och död,hämnd och djupa sår.Vi har inte och vi kan inte ha fullständigt förståelse vad som pågår därborta så försök inte ens bilda opinion för det ena eller det andra för vi är inte dom helt enkelt.

 4. peter skriver:

  Det är riktigt interessant att se hur man lägger in antiisraelisk propaganda i en sk.politisk blogg om barnfångar i amerikanska fängelser.Varför inte kritisera av hat förblindade muslimer som låter sina `barn` döda,spränga alla de kommer åt!?Vad är det för fel med att försöka omskola fångarna att se fienden som människor och inte som slaktdjur!?De själva torterar,skär av halsen sina motståndare utan att be om legitimation att kolla åldern.

  Dessutom det är mycket lätt och bekvämt att uttala sig humant om komflikter som man är inte sjäjv inblandat.Var ska gå åldersgränsen att fådöda andra vid 15,17 eller 23?Att man inte fullt 18 betyder inte att man får fritt döda andra!Det här är ingen match mellen två fotbollslag utan det gäller liv och död,hämnd och djupa sår.Vi har inte och vi kan inte ha fullständigt förståelse vad som pågår därborta så försök inte ens bilda opinion för det ena eller det andra för vi är inte dom helt enkelt.

 5. Olsson skriver:

  Ja, det är ju bättre de får springa fria och spränga oskyldiga civila i luften. Kanske socialen skulle ta hand om dem ?

  Barnkonventionen säger saker om att använda mindeåriga som soldater också.

 6. Olsson skriver:

  Ja, det är ju bättre de får springa fria och spränga oskyldiga civila i luften. Kanske socialen skulle ta hand om dem ?

  Barnkonventionen säger saker om att använda mindeåriga som soldater också.

 7. admin skriver:

  Fattade du inte vad jag menade. Det handlade om ’politisk’ rehabilitiering. Inte medicinsk eller psykologisk rehabilitiering som man oftast inte brukar göra i ett fångläger med tusentals vuxna fångar.

 8. admin skriver:

  Fattade du inte vad jag menade. Det handlade om 'politisk' rehabilitiering. Inte medicinsk eller psykologisk rehabilitiering som man oftast inte brukar göra i ett fångläger med tusentals vuxna fångar.

  <blockquote cite="Ammar winds up a ten-minute harangue against Saddam Hussein with questions to his students. “How many of you had relatives executed?” asks the 33-year-old history teacher. Eight put up their hands. How many lost relatives in the Iran-Iraq war? Twelve hands rise. How many think Saddam was a bad man? All 24 students assent.

  Their sincerity, though, is hard to gauge. This is no normal class, despite the Harry Potter books in Arabic on the shelves.

  Ammar’s pupils wear bright yellow jumpsuits with plastic sandals and white identity bracelets around their wrists. They are among the rapidly multiplying number of child fighters held in the Camp Cropper detention centre near Baghdad airport.'

  ">

 9. eriande skriver:

  Läste du inte rubriken? ”PLANTED BOMBS AND SHOT ATT SOLDIERS” helt klart att barnen behöver rehabliliteras för att kunna fungera i ett samhälle. Så även det irakiska.

 10. eriande skriver:

  Läste du inte rubriken? "PLANTED BOMBS AND SHOT ATT SOLDIERS" helt klart att barnen behöver rehabliliteras för att kunna fungera i ett samhälle. Så även det irakiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *