Israel propaganda via gudmundson

Hmm, Per Gudmundson kunde ju gjort sina läsare den journalistiska tjänsten att upplysa vem David Meir-Levis är även om han lägger in brask-lappen att han inte kan gå i god för källorna. Det är kanske inte alla som gör sig besväret att undersöka. Det kunde även vara värt att upplysa om det sovjetiska kommunistpartiet och KGBs del i Israels grundande. Som en del kanske känner till hade KGB ’relationer’ till ett stort antal organisationer, stater och personer. Liksom CIA som hade djupa kontakter inom Fatah under många år.

Att David Meir-Levis är en Amerikansk-Israel från Californien, chef för ett ’upplysnings’ projekt kallat IPI vars enda uppgift är att ensidigt föra fram pro-israel information. En av många amerikanska organisationer på yttersta högerkanten i USA som tagit på sig uppgiften att ’avslöja’ det arabiska lögnerna och naturligtvis stödja det zionistiska projektet.
 www.ipi-usa.org.

Likadant Pacepa som källa tycker inte jag är något förtroendeingivande. Han är djupt involverad i amerikanska höger kretsar

Pacepa occasionally writes articles for The Wall Street Journal and various American conservative publications, such as National Review Online, The Washington Times, and the online newspaper FrontPage Magazine.

Ion Mihai Pacepa – Wikipedia, the free encyclopedia

Men två artiklar om sovjetblockets inflytande i den palestinska saken är så makalöst spännande (även om jag naturligtvis inte kan gå i god för deras sanningshalt) att de bör läsas ändå.
Den första bygger på David Meir-Levis History Upside Down: The Roots of Palestinian Fascism and the Myth of Israeli Aggression.

[T]he PLO was conceived at a time when the KGB was creating “liberation front” organizations throughout the Third world. Others included the National Liberation Army of Bolivia, created in 1964 with help from Ernesto “Che” Guevara, and the National Liberation Army of Colombia, created in 1965 with help from Fidel Castro. But the PLO was the KGB’s most enduring achievement.

gudmundson: PLO:s rötter

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *