Förtroende = synas i media?

Så för att ha förtroende som politker i Sverige ska man synas i media. Är det verkligen tv-soffan hos Luuk eller dansande med kossan doris som svenska folket känner ger högst förtroende för en politiker. Eller ett minutinslag i rapport jagad av reportrar utanför Rosenbad.

ik05053  e1d60e4f

Förövrigt på vems uppdrag agerar pr-byrån Westander som betalat för denna sifo undersökning.  Varför ansåg patrik westander att det just nu var så viktigt att undersöka ett förtroende som engentligen bara mäts på valdagen.

Enligt en undersökning från Sifo, som beställts av pr-byrån Westander, har Reinfeldts förtroendeövertag ökat från 2 till 16 procentenheter de senaste tre månaderna.
Senast samma fråga ställdes fick Reinfeldt störst förtroende hos 40 procent av väljarna och Sahlin 38 procent.

De tre mätningarna före det hade Sahlin stadigt knappat in på Reinfeldt i förtroende som statsminister. Men nu ökar gapet ordentligt.

– Sahlin kan ännu en tid ligga lågt i rollen som oppositionsledare och ägna sig åt partiordförandens internkommunikation. Det skadar inte socialdemokraternas chanser inför nästa val, men Sahlins bristande synlighet märks i förtroendemätningarna, säger Patrik Westander, vd på pr-byrån Westander

Politikerbloggen » Ökat förtroende för Reinfeldt — Sahlin tappar stort

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *