Pappersmedias död

Att punkt.se läggs ner är väl ytterligare ett tecken på vart inriktningen för media publicering går. Det är digital publicering som gäller.  Gammal media på den amerikanska mediamarknaden letar desperat efter nya plattformar att publicera sig på. Annonsörerna däremot gillar digital publicering då de kan exakt mätta effekten av sin annonsering. Ägaren till NY-times undrade för en tid sedan öppet om tidningen skulle finnas kvar i pappersform om 10-15 år. Möjligen då inriktad mot en mer exklusiv mediamarknad och folk som har råd att betala för fördjupningsartiklar.

Frågan är förstås vad som händer i Sverige med den information som allmänheten teoretiskt ska få via massmedia. Sen kan man undra vad Schibsted hade kunnat åstadkomma med 200-300 miljoner om man satsat direkt på digitalmedia och olika plattformer för publicering.

Förövrigt, när läste du en gratistidning senast? Jag misstänker att ett förstrött bläddrande i tunnelbanan inte är vad annonsörer efterfrågar.

Under 2007 uppgick Punkt SE:s totala förluster till 198 miljoner kronor och under första kvartalet 2008 förlorade tidningen 44 miljoner kronor. Kostnaderna för en nedläggning uppskattas till 65 miljoner kronor, skriver Schibsted i ett pressmeddelande.

Om affären med Metro säger Gunnar Strömblad, koncerndirektör i Schibsted med ansvar för Sverige:

”Våra tidningar passar bra ihop med Metro Sverige. Våra respektive erfarenheter och styrkor kompletterar varandra väl. Metro är oerhört duktiga på försäljning och Schibsted är väldigt starka på affärsutveckling”.

”Det här är en logisk och strategiskt viktig affär”, fortsätter han

SvD » Inrikes » Schibsted ny storägare i Metro DN SVD

AB1 AB2

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *