Varför inte öppna musikkatalogerna

Fildelningsabonnemang med inbyggt spionprogram som profilerar vad du lyssnar på för musik. Som du får betala för. Den tanken tror jag är ganska död. Och jag misstänker att programet i fråga kommer att enbart fungera på widows som vanligt.

Varför inte istället erbjuda ett musik abbonemang t ex. För den som vill betalar får du för säg 50kr mer i månaden tillgång till ett bibliotek med svensk eller utländsk musik. Klarar inte musikindustrin av att tänka i sådana banor? Eller skapa egna nedladdningstjänster.

Men der kräver förstås att industrin är  villig att sänka priset. Det går inte att konkurera ut gratis med något som är sämre och dyrare. Gör det istället enklare och mer flexibelt att lyssa på musik.

Stim har träffat samtliga svenska internetleverantörer under våren för att pejla intresset för ett nytt fildelningsabbonemang, som blir dyrare än andra bredbandsabonnemang, och där en del av intäkterna går till Stim för fördelning bland musikskaparna.
På tisdagen hölls ytterligare ett möte där Stim bland annat presenterade ett förslag om ett test i höst — där man både får möjlighet att undersöka intresset bland fildelarna och vilken teknik som ska användas. Det som diskuterats är bland annat att användaren installerar en programvara som registrerar vilken musik som spelas i datorns musikspelare och alltså inte vad som laddas ner. Den informationen ska senare ligga till grund för fördelning av intäkter bland musikskaparna.
Operatörerna får nu några veckor på sig att fundera

Stim vill ha fildelningstest i höst

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *