Varför skulle Hillary ge upp?

art_clinton_afscme_gi

Varför skulle Hillary ge upp?  Man brukar oftast slutföra val när alla röstat. Och för Hillary är val en kamp man fortsätter. Som det ser ut nu kommer det att ske en intern demokratisk upprepning av vad som hände i Florida 2000. Al Gore vann med flest röster med förlorade när det politiska etablisemanget i form av högsta domstolen gav George Bush valsegern. På ett liknande sätt har det demokratiska parti-etablissemanget, samma gäng som förlorade kongressen 2002, klart tagit ställning för Obama.  I Obama tycks Kennedy, Kerry o.s.v hittat vad de anser vara ideal kandidaten. Samtidigt är det en mardröms situation för den demokratiska ledningen. Hur man än gör kommer någon att bli arg.

Något som 2008 års primärval även visat är att det är lättare att bil vald till president som en svart man än en vit kvinna i USA. Och att ras eller etniskt bakgrund fortfarande är en brännande fråga i hela det amerikanska samhället. Obama kampanjen har också skickligt använt ett omvänt s.k rasist kort enligt många där obama kritiker anklagats för att vara rasister. Många av de demokratiska sido organisationerna har tagit efter eller lärt från rebublikanerna främst 2 saker. Det handlar om att vinna till varje pris. Och motkandidaten ska personligen krossas. Här tycker ialla fall jag att attackerna mot Hillary varit värre och de har kommit från annars liberala progressiva både män och kvinnor.

Och bitterheten finns kvar hos många Hillary anhängare. Många i demokraternas kärnaorganisation kommer aldrig acceptera Obama. Som nedanstånde citat visar. Jag undrar även om Obamas college väljare kommer att finnas kvar i november.

Lifelong Democrat Kathleen Cowley watches with disdain as huge crowds hang on Sen. Barack Obama’s every word. She dismisses Obama’s ”intolerable logic.” She turns the channel on pundits who chalk up Sen. Hillary Rodham Clinton’s primary victories to little more than racism. And she doesn’t much care for the notion that while Obama is fresh and inspiring, Clinton is, by implication, old and mean.

”There’s just been an attitude that if you aren’t voting for Barack Obama, then you’re a racist,” said Cowley, 49, a mother of four from Massachusetts who has vowed to never back the senator from Illinois. ”I just find that intolerable. I feel like when the members of the media talk about how [Obama’s supporters] would react, they say, ’Well, we can’t take the vote away from African Americans.’ Well, excuse me, there’s a higher percentage of women.”A Democratic race that a couple of months ago was celebrated as a march toward history — the chance to nominate the nation’s first woman or African American as a major-party candidate — threatens to leave lingering bitterness, especially among Clinton supporters, whose candidate is running out of ways to win.

Some women, like Cowley, complain that Clinton has been disrespected and mistreated by the media and the political establishment. Many see Obama as equally condescending, dismissing Clinton’s foreign policy role as first lady, pulling out her chair for her at debates and suggesting offhand during one debate that she was ”likable enough.”

Clinton-Obama Grudges Linger For Some Voters – washingtonpost.com

Sen retar det mig fortfarande att så många tycks tro på någon slags magisk förändring när Obama tar över Washington. Både  Obama och Clinton är pragmatiska realpolitiker som kommer att ha ett litet helvete med problem att lösa. Det kommer inte att finnas tid eller möjlighet att göra inspirerande reformer eller i grunden förändra den amerikanska politiken.

När rösterna räknats i dagens primärval i delstaterna Kentucky och Oregon kan Obama ha tagit hem en majoritet av de så kallade bundna delegaterna vid partikonventet i slutet av augusti. Men det är ju som bekant inte det enda ­talet som räknas – utan Clintonkampanjen försöker lyfta fram det totala antalet väljare för att försöka övertala de så kallade ­superdelegaterna, som i slut­änden kommer att avgöra kampen, att ansluta sig till henne.
Barack Obama tänker tillbringa valkvällen i Iowa, alltså den stat som blev språngbräda för honom i januari. Clinton dröjer sig kvar i Kentucky där hon väntas vinna stort medan Obama förmodas ta hem Oregon där hela 75000 människor infann sig vid ett valmöte i söndags.
Tre primärval återstår, South ­Dakota, Montana och Puerto Rico, men det verkligt viktiga ­datumet kan bli den 31 maj när den grupp inom det demokratiska partiet som fastställer reglerna rörande val och konventet sammanträder. En intrikat fråga måste då avgöras, nämligen om beslutet ska kvarstå om att inte låta delstatsdelegaterna från de stora staterna Michigan och Florida rösta vid konventet som straff för beslutet att tidigare­lägga primärvalen.

SvD » Utrikes » Clinton ger inte upp hoppet

DN

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *