Fastighetsavgiften begränsas för pensionärer

Är det nu alliansen ska börja använda statens kassa för att dela ut till kritiska väljargrupper? Att proppen börjar tillämpas 2009 är väl knappast en tillfällighet. Förövrigt hur ser det ut för pensionärer i bostadsrätts eller hyreshus. Varför envisas alla med att bara prata om de som äger sina hus.  Fastighetsskatten gäller väl alla hus. Notera att jag sade skatt. Inte avgift som regeringen vill kalla den.

Vi vet att många pensionärer har det knapert ekonomiskt. Det är därför glädjande att kunna lämna över en proposition som begränsar fastighetsavgiften för dem, säger finansminister Anders Borg.

Den nya regeln innebär att fastighetsavgiften för småhus som utgör permanentbostäder begränsas till fyra procent av ägarens inkomst. Den begränsade fastighetsavgiften gäller personer som fyllt 65 år vid ingången av året före taxeringsåret samt de som någon gång under året före taxeringsåret fått aktivitets- eller sjukersättning.

De nya bestämmelserna föreslås träda i kraft den 1 december 2008 och tillämpas första gången vid 2009 års taxering för fastighetsavgift som avser 2008.

Fastighetsavgiften begränsas för pensionärer

DN

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *