Rapport från Irak om Sadr-rörelsen

För alla som de som är intresserade av mellanöstern länkar islamogi.se till en intressant rapport om sadr-rörelsen.  En av de mest faschinerade delarna av shia är de millenaristiska som väntar på Al-Mahdi.

Den norske forskaren och experten på södra Irak Reidar Visser har publicerat en ny rapport om Sadr-rörelsen, en mycket informativ genomgång av dess historia och olika splintergrupper. Flera av dessa är millenaristiska och förkunnar al-Mahdis återkomst. Al-Mahdi, ”Den rättledde”, är den tolfte imamen som enligt shi´itisk tro gick in i den stora förddoldheten (al-ghayba) år 940 men som fortfarande anses aktiv och ska komma tillbaka inför Domens dag.

islamologi.se » Arkiv » Ny rapport om Sadr-rörelsen

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *