Danielssons resor inte märkliga

Att Lars Danielsson reser är kanske inte så märkligt.  Man lär göra detta på UD. Om inte annat är det ganska humant att som ryktet sade Danielsson inte var permanent placerad i en skrubb på UDs vind.

Förövrigt, politikerbloggen när kommer granskningen av Carl Bildts och övriga UDs resor. Vad kostar en ambassadör eller utrikesminister i drift?

Lars Danielssons konflikt med utrikesminister Carl Bildt kan vara en av förklaringarna till att Lars Danielsson inte fått någon av alla de ambassadörstjänster som han sökt. Danielsson själv har vid upprepade tillfällen hävdat att han inte får några arbetsuppgifter av sin chef.

Men Politikerbloggens granskning visar att Lars Danielsson ändå rest mycket i tjänsten. Sedan valet har han varit på ett stort antal utlandsresor. Utrikesdepartementet har också hörsammat Danielsson önskan om att lära sig franska.

I oktober förra året beslutade chefen för UD-Språk, Gunilla Liljedahl, att ex-statssekreteraren skulle få en betald intensivkurs i franska. Kursen skulle genomföras i Provence mellan den 5 och 16 november förra året. Kursavgiften var 3 560 euro. Men resan blev aldrig av.
– Lars Danielsson säger själv att han aldrig åkte, bekräftar Berndt Fredriksson på UD. Varför språkresan ställdes in är oklart. Men enligt språkenheten på UD återbetalades kursavgiften.

Maj månad förra året var intensiv för Lars Danielsson. Han reste då  till New York och Washington för “samtal i UNDP och Världsbanken”. Danielsson hade under resan utlägg för 10 128 kronor.
Samma månad åkte Lars Danielsson till Rom i Italien för att “tala om EG-bistånd” och till Addis Abeba i Etiopien för att “studera EG-kommissionens bistånd”.  Dessutom besökte han Bryssel för “samtal i kommissionen”.
Månaden därpå reste Lars Danielsson till Storbritannien för “samtal om EG:s bistånd”.

Lars Danielsson reser också inom landet och håller föreläsningar för UD:s räkning. I oktober förra året besökte han Lunds universitet och i januari i år talade han vid ett forskarseminarium på Göteborgs universitet. Samma månad reste han till Genève för “samtal inför UNCTAD XII”.
I februari i år var Lars Danielsson på nytt i Lund och föreläste.

Politikerbloggen » “Arbetslöse” Lars Danielssons språkresa ställdes in

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *