Miljöpartiet tar täten med förslag om ett nytt socialförsäkringssystem

Att miljöpartiet nu tar täten med ett förslag om ett nytt socialförsäkringssystem får mig att undra var de övriga partierna i opositionen finns. Var finns det socialdemokrati eller fack som för hundra år sedan knappast var rädda för att diskutera reformer. Från socialdemokratin hänvisas alla diskussion kring reformer med att fackets medlemsgrad inte får hotas. Något som inte kommer att hålla i valet 2010. Socialdemokrati och LO borde här ta upp den diskussion som MP öppnat för. Grundtanken borde vara att alla ska med. Det måste till en insikt om att alliansen i grunden förändrat verkligheten. Jag hoppas den kommer.

Det blev tummen upp för partistyrelsens förslag om ett nytt socialförsäkringssystem — arbetslivstryggheten.
Sent på lördagen röstade kongressen igenom vad många ombud välkomnar som en “fungerande socialpolitik”.

Ingen ska längre kunna falla mellan stolarna när socialbidrag, sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring hanteras av samma myndighet och finansieras ur samma påse pengar.

Flera partiveteraner är dock besvikna och talar om övergivna ideal.
Laszlo Gönczi, känd mp-profil från Ljusdal som varit medlem i partiet sedan 1983, talade i en intervju med TV4Nyheternas Ulf Kristofferson i kväll om hur han inte längre är säker på om han vill vara med i miljöpartiet.
En splittring med bildandet av ett nytt grönt parti ses inte som en omöjlighet när en del partimedlemmar känner att miljöpartiet sviker i flera hjärtefrågor.

Politikerbloggen » Miljöpartiet

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *