Värdekonservativa moderater till SD?

Skop’s undersökning är en av många men den pekar på vad jag tror kan komma att hända i valet 2009/10. Värdekonservativa väljare som lämnar alliansen för SD.

Sverigedemokraterna är ett genuint högerparti av fransk nationell front typ. Det är också ett parti som medvetet gått in för att bli rumsrena genom att sparka ut de mer uppenbara extremisterna vilka väl hittat ett hem i ND.

Det sägs ju ofta att SD lockar socialdemokratiska väljare men det är definitivt inte socialdemokratiska värderingar som SD vill sprida. Tvärtom. Socialdemokraterna är i mycket huvudmotståndaren för allt som SD är emot.

Svd , Mer i Aftonbladet. och Sydsvenskan

Sd går framåt i ny väljarbarometer
Sverigedemokraterna går framåt och når riksdagsspärren på 4,0 procent.

SKOP uppger att sd är undersökningens stora vinnare. Partiet har ökat med 1,5 procentenhet sedan den senaste mätningen.

– Det är mer borgerlig svaghet än oppositionens styrka som återspeglas i väljarbarometern. FRA-frågan och turerna kring riksdagens om- röstningar har minskat tilltron till de etablerade partierna, vilket i sin tur skapar utrymme för Sverigedemokraternas framgång. Det är främst moderaterna som tappar i opinionen, säger SKOP:s analytiker Birgitta Hultåker.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

52 svar på Värdekonservativa moderater till SD?

 1. Tobias Struck skriver:

  CK. ”Jag ser kroppen som en social konstruktion. Inklusive intelligens.”

  Så samma person kan alltså antingen bli ett matte-geni eller totalt oskicklig på matematik – beroende på uppväxten? Du talar mot all vetenskap. Inte ens de mest radikala inom den skola som du refererar skulle hålla med dig. Är Downs syndrom orsakat av miljön eller den där extra kromosomen i cellen, förresten? Är ett CP-skadat barn offer för en kulturell konspiration? Var Mozarts far världens skickligaste lärare? Är det lärarens favorisering av vissa barn som gör att de presterar bättre på proven, när samtliga i klassen kommer från trygga hem med akademiska samtal? Jag menar att det fins kognitiva förutsättningar, som är rent mekaniska/genetiska, att likna vid hårdvaran i en dator. Sedan kan det naturligtvis variera vilka program som barn tar till sig – men hur väl de tar dem till sig och utvecklar dem, beror helt klart på genetiska förutsättningar. Det har forskningen om arvsanlag redan bevisat, så jag förstår inte vad du pysslar med. Nyligen har exempelvis ett team på Sahlgrenska visat med magnetröntgen av homosexuellas och heterosexuellas hjärnor, att de flesta homosexuella män har medfödda förutsättningar för ett rikare känsloliv, i likhet med de flesta heterosexuella kvinnor. Och lesbiska kvinnor har liknande förutsättningar som heterosexuella män – bevisligen medfödda. Jag blir faktiskt både arg och ledsen av din stil: Du offrar sanningen för att kunna göra politiska poänger. Har du inget intellektuellt samvete?

 2. Tobias Struck skriver:

  CK. "Jag ser kroppen som en social konstruktion. Inklusive intelligens."

  Så samma person kan alltså antingen bli ett matte-geni eller totalt oskicklig på matematik – beroende på uppväxten? Du talar mot all vetenskap. Inte ens de mest radikala inom den skola som du refererar skulle hålla med dig. Är Downs syndrom orsakat av miljön eller den där extra kromosomen i cellen, förresten? Är ett CP-skadat barn offer för en kulturell konspiration? Var Mozarts far världens skickligaste lärare? Är det lärarens favorisering av vissa barn som gör att de presterar bättre på proven, när samtliga i klassen kommer från trygga hem med akademiska samtal? Jag menar att det fins kognitiva förutsättningar, som är rent mekaniska/genetiska, att likna vid hårdvaran i en dator. Sedan kan det naturligtvis variera vilka program som barn tar till sig – men hur väl de tar dem till sig och utvecklar dem, beror helt klart på genetiska förutsättningar. Det har forskningen om arvsanlag redan bevisat, så jag förstår inte vad du pysslar med. Nyligen har exempelvis ett team på Sahlgrenska visat med magnetröntgen av homosexuellas och heterosexuellas hjärnor, att de flesta homosexuella män har medfödda förutsättningar för ett rikare känsloliv, i likhet med de flesta heterosexuella kvinnor. Och lesbiska kvinnor har liknande förutsättningar som heterosexuella män – bevisligen medfödda. Jag blir faktiskt både arg och ledsen av din stil: Du offrar sanningen för att kunna göra politiska poänger. Har du inget intellektuellt samvete?

 3. Oscar Peterson skriver:

  Din verklighetsuppfattning skiljer sig ifrån gemene mans. Nu bor jag i Malmö och här är det faktiskt mest invandrare som begår våldsbrotten. Sett över hela landet så är vi inte riktigt där än, svenskar utgör ju än så länge 80% av landets befolkning. Invandrares överrepresentation är klarlagd och utredd av BRÅ. Av den totala brottsligheten står invandrare av första och andra generationen för 45% av brottsligheten. Tittar man på ursprungsregioner blir siffrorna mycket oroväckande. T.ex. är 26% av alla Östafrikaner skyldiga till brott under den senaste 5-årsperioden. Detta är resultatet av sossarnas misslyckande på integrationsfronten.

  Rapporten hämtar du här (läs framför allt s 62-63):
  http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf

  Varför menar du att 1 000 000 på tio år är en omöjlighet? Vi har c:a 2 000 000 människor med utländskt ursprung. Majoriteten av dessa är inte brottslingar, 51 % arbetar och sköter sig. Idag har vi en invandring på runt 90 000 per år. Vi kan räkna med att denna siffra kommer öka, då vi har en kravlös och unik syn på anhöriginvnadring. Dessutom har kurvan pekat uppåt nästan varje år. Siffran 1 000 000 på tio år anser jag är logisk och självklar. Det är enkel matematik som t.o.m. en sosse borde klara av.

  Hur ser det då ut bland våra kära nysvenskar? Av irakierna är (enligt sveriges radio) runt 70% arbetslösa ännu efter tio år i landet. Har sossarna ens en vision för hur man ska lösa detta, eller är det ”mera bidrag” som gäller även här? Hur stor del av BNP kan vi ge bort till invandrare som inte arbetar, utan att det blir problematiskt?

  Vad gäller svenskhat och gruppvåldtäkter (skrev jag verklign massvåldtäkter? I så fall en felskrivning) är det en realitet. Svenska barn blir mobbade för att de pratar felfri svenska, bötning är en realitet, liksom gruppvåldtäkter. I Malmö har vi haft flera stycken bara i år. Den värsta var väl när två flickor blev våldtagna av 13 (!) invandrarungdomar. Nu fick ju ungarna 6 månaders ungdomsvård, så jag antar att svensk ”rättvisa” skipades…
  Själv har jag blivit kallad ”svennejävel” ett otal gånger, liksom de flesta svenskar jag känner. Svenska pojkar rånas och slås ned, svenska flickro våldtas. för att de är ”svennehoror”. Det kan du väl ändå inte ha missat?

  Jag tror du kommer uppleva en traumatisk chock inom några år, när invandringen får ordentligt genomslag även i ditt område. Här i Malmö sätter man knappast sitt barn i den komunala skolan – där går över 40 % invandrarbarn. Skolmiljön är under all kritik. Språkbristerna är enorma. de föräldrar som har resurser och möjlighet sätter sina barn i froskolor, eller lämnar staden (white flight, kallas det).

  Som sagt – tio år fram i tiden… vad ser du? Själv ser jag kaos, våld och ond bråd död. Men jag kan ju ha fel. Ksnek kan Sverige som första och enda land på jorden, visa att det går att blanda all världens folk, alla religioner och alla kulturer i ett och samma land, utan att det blir bråk. Lite grann som pamfletterna från Jehovas vittnen. För visst är mångkulturen en religion som inte får kritiseras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *