Alliansens arbetslinje – Socialbidrag till sjuka

Var det inte detta svenska folket ville ha? Röstade inte en majoritet för en ’stärkt arbetslinje’. Varför skälla på alliansen när den genomför exakt den politik de långt före valet 2006 talade om att den ville göra.

Det är alliansens arbetslinje som nu genomförs. Visst är det väl bra att alla dessa 20000+ alla kommer att få riktiga arbeten. För de får de väl med alliansens arbetsmarknadspolitik?

Förövrigt brukar inte diskussionen bland många icke sjuka eller arbetslösa svenskar gå ungefär att ’bara de anstränger sig lite’ skulle de säkert få arbete eller kunna arbeta. Klassikerna är annars att tala om alla de som hellre lever på bidrag än arbetar. Och att det behövs skärpta krav där.

Sarkasm åsido det sorgliga är att åtgärderna genomförs för att stärka den svenska statskassan. Och motiveras med omsorgen om alla de ’stackars svenskar’ som inte får uppleva glädjen av ett arbete och den gemenskap det ger.

Det är bara av omsorg som alliansen vill skicka 20000 att troligen bli försörjda av kommunerna. Men så kan staten då också öka sitt budgetöverskott och alliansen få pengar till skattesänkningar för ’arbetande svenskar’ 2010.

Var det inte så ni ville ha det alla de ni som röstade på alliansen? Belöningar för de som inte lever på bidrag utan arbetar. Och förstås speciellt de som är övre medel inkomsttagare.

Media:
Svd

20.000 utan rätt till sjukförsäkring
– Det är dubbelt så många som vi först räknade med, säger Bertil Thorslund, analytiker på försäkringskassan, till Nerikes Allehanda.

Den som har varit sjukskriven i ett år får normalt förlängd sjukpenning med 75 procent, i max 550 dagar. Om det finns synnerliga skäl kan försäkringskassan bevilja fortsatt sjukpenning med 80 procent, utan någon maxgräns för antalet dagar.

– Vi har hittills fått in något tusental ansökningar om fortsatt sjukpenning. Vår bedömning är att det kommer att bli få som beviljas, säger Bertil Thorslund till tidningen.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i headline, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *