Amerikansk utrikespolitik

Via Fredskoalitionen Göteborg:

Cheney hos NRA

Vice president Cheney är
den ledande utformaren av amerikansk utrikespolitik under Bush administrationen. Det är hans allierade som lett planeringen av allt från Irak kriget till USA’s mellanöstern politik. Är det inte tryggt att ledas av USA med Sverige och Europa i följetåg.

Fredskoalitionen Göteborg: Cheneys sjuka funderingar
Den världskände journalisten Seymour Hersh avslöjade i en nylig intervju i ’Think Progress’ detaljer om de planer som amerikanska vicepresidenten Dick Cheney funderat kring för att provocera fram ett krig med Iran. Då handlade det om dussintalet idéer som bollades i luften.

Ett av förslagen gick ut på att klä ut elitstyrkan Navy Seals till iranier och skjuta ner dem för att med det trigga igång ett krig med Iran.

”Den plan som intressarar mig mest, säger Cheney, är varför bygger vi inte fyra eller fem båtar som ser ut som iranskska patrullbåtar på vårt skeppsvarv och placerar våra Navy Seals ombord med massor med vapen. Och sätter igång en beskjutning nästa gång en av våra fartyg tar sig in till Hormuzsundet”, avslöjar Hersh i intervjun.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *