Jan Björklund Sveriges James Bond

Jag vet inte om Jan Björklund överdoserat på James Bond och Rambo filmer men han verkar helt ha tappat konceptet om vad underrättelsetjänst innebär. Eller vad den svenska bataljonen i Afghanistan sysslar med. Att Bin Ladin enligt de flesta internationella experter befinner sig i Pakistan tillsammans med den övriga AQ ledningen verkar helt ha fallit bort från den sommartal Jan Björklund höll i Marstrand.

Tror Jan Björlund att Svenska folket är så urbota korkat att de går på Björllunds fria fantasier om hot från AQ. Eller att de inte fattar att för att Björklunds scenario ens ska ha en uns av trovärdighet måste FRA bli den inrikes stasi-tjänst som alla FRA försvarare sagt den inte ska bli.

Björklunds fria fantasier är skrattretande om inte Jan Björklund hade råkat sitta som partiledare för ett av de partier i den regering som styr Sverige.

Barnsligt utspel från en politiker som tydligen lever i en fantasivärld. Något som tydligen esbati verka hålla med om. Även Stikan Ljungren undrar över Jan Björklunds Bin Ladin fantasier.

Esbatis kommentarer: Vad skyddar oss mot Jan Björklund?
Argumentet bygger på en slags semierotisk fantasi som Jan Björklund tycks ha utvecklat, om att den svenska truppen, som hänger runt i Afghanistan som juniorpartner till USA:s ockupation av landet, slumpmässigt ska snubbla över och gripa Usama bin Ladin. Skulle så ske, är det tydligen bra att FRA har avlyssnat svenskarnas e-posttrafik på bred front innan dess. Det ökar vår säkerhet.

Förutom att argumentationens logik torde vara svårsåld till de allra flesta äldre än 5-6 år, (exklusive den skara bombliberaler som själva redan befinner sig i en inre värld av strukturerade vanföreställningar kring skäggiga män som ofta figurerar på nyhetssändningar) bör vi kanske också påminna oss om att Björklund här ägnar sig åt politiskt klimatsmart återvinning.

Media:
Svd, DN, Svd2, DN2

”FRA-lagen skyddar oss mot Bin-Ladin” – Nyheter – Expressen.se
”Tänk om vi griper Bin Ladin”

Jan Björklund argumenterade för lagen med utgångspunkt i den svenska styrkan i Afghanistan.
”Tänk tanken att den svenska styrkan i Afghanistan i morgon griper Usama bin Laden. Det kan faktiskt lika gärna hända att den svenska bataljonen gör det, som att någon av de amerikanska bataljonerna gör det. Inom 24 timmar kan Sverige vara den främsta måltavlan för världens farligaste terrorister. Vårt grannland Danmark höll på att bli det för en teckning i en tidning.
Vi var själva i ett utsatt läge i debatten om Vilks rondellhund”, sade Jan Björklund samtidigt som han påpekade att det finns integritetsproblem med lagen.
Folkpartiledaren passade även på att pika oppositionsledaren Mona Sahlin i talet.
”Och allvarligt talat; Mona Sahlin hoppas naturligtvis att vinna nästa val och bilda en rödgrön koalitionsregering. Tänker hon verkligen ge vetorätt till vänsterpartiet om utformningen av svensk underrättelsetjänst”, frågade sig Björklund retoriskt.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Underättelsetjänst och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *