Vi vet inte vad som händer

Vi vet inte vad som händer verkar vara den ständiga konsekvensen av alliansens politik. De tar bort sjukförsäkringen för 60000 personer utan att ha någon klar försörjning för alla.

Istället lämnas de över till arbetsförmedling och kommunens socialkontor med den fromma förhoppningen att dessa 20000+ personerna ska ha arbete 2010?

Cynikern hade undrat om det är medvetet man ställer dessa personer utan försörjning i vad som troligen är mitten på en lågkonjunktur 2010.

Förövrigt är det någon som glömt de 40-50000 personerna som idag är utförsäkrade från a-kassan i den s.k jobb och utvecklingsgarantin? Där de första i mitten på 2009 efter 450 dagar kommer att få ägna sig åt ’permanent samhällsnyttig verksamhet’ något som varken AF eller regeringen

Media:
Aftonbladet, DN,

Bloggat:
WitchBitch, Resursbloggen, Roger Jönsson, Sjukupproret

SvD » Inrikes » Fler än väntat utan sjukförsäkring
Omkring 60000 svenskar som idag har förlängd sjukpenning förlorar sin rätt till sjukförsäkring i januari 2010. Försäkringskassan räknar med att två tredjedelar av gruppen kommer att ha börjat arbeta eller gått i pension – men 20000 personer kan komma att stå helt utan sjukförsäkring.

–Vi vet ännu inte vad som händer med dem, säger Magdalena Brasch, verksamhetsområdeschef på Försäkringskassan till TT.

Enligt socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson ska de utförsäkrade inte tvingas ta socialbidrag. Hon målar upp tre möjliga vägar efter 550 dagars sjukskrivning.

– Några är så pass sjuka att de inte kan jobba och de ska ha sjukersättning. Sedan finns det de med arbetsförmåga som ska hjälpas aktivt till arbetsförmedlingen. För den tredje gruppen som är för friska för att vara sjukskrivna och för sjuka för att jobba ska vi göra aktiva insatser med mer rehabilitering och utbildning, som antagligen bekostas av en statlig ersättning och sköts av kommunerna, säger Husmark Pehrsson till TT.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *