Har moderata kommunpolitiker betydelse?

Moderater får ursäkta men jag undrar om protester från 14 moderata kommunpolitiker har någon betydelse i en fråga som Fredrik Reinfeldt i princip ställt Kabinettsfråga i?

Oavsett ställer ju hela FRA-problematiken krav på någon Fredrik Reinfeldt och övriga allianspolitiker hittills saknat. Att ta ledarskap i en fråga genom att pedagogiskt förklara varför den egna linjen är den bästa.

Mer i Aftonbladet

SvD » Ledarbloggen
I dag stärks hoppet genom en artikel på DN Debatt, där 14 moderata kommunpolitiker starkt kritiserar lagen och menar att den stämmer illa med vad de nya moderaterna bör stå för.

Såväl statsministern som försvarsministern bör spetsa öronen. Den beskrivning som kommunpolitikerna ger krockar rejält med den bild som Tolgfors tidigare gett uttryck för, det vill säga att FRA-debatten skulle vara en högervänster-fråga. Uppenbarligen har de moderata kommunpolitikerna en helt annan upplevelse av saken:

”Vi som är lokala företrädare för moderaterna träffar dagligen väljare som undrar varför en lag som innebär massavlyssning av svenska folket är så viktig att genomföra. Det är en fråga vi inte kan ge något bra svar på. De moderata statsråden står i den här frågan för en politik som vi på den lokala nivån inte kan försvara eller förklara.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *