Jan Björklund kan inte utlova något


https://www.dn.se/content/1/c6/66/13/95/jan-bjorklund445.jpg

Precis som Kåre Bremer nedan säger hade det varit mer intressant om statsministern eller finansminstern kommit med utspel.

Jan Björklunds utspel i media ger inga miljarder varken till vägar eller forskning.

SvD » Politik » Jan Björklund utlovar miljarder till forskning
Västsveriges infrastruktur måste stärkas, flaskhalsarna i Göteborgstrafiken måste bort. Jan Björklund vill även att regeringen satsar på både höghastighetståg och motorväg mellan de tre största städerna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Men framför allt vill folkpartiledaren se att forskning blir regeringens viktigaste utgiftspost i höstens budgetproposition. Han är rädd att Sverige är på väg att halka efter internationellt när det gäller forskning på ett sätt som riskerar vår framtida välfärd.

–Sverige bör göra ett historiskt forskningslyft. Det är vår uppfattning att det är den enskilt viktigaste delen av den nya budgeten, sade Jan Björklund vid en pressträff inför talet, enligt TT.

Folkpartiet vill satsa på forskning där Sverige har en chans att bli världsledande. Medicin, bioteknik, energi och klimat är exempel på sådana områden. Ett av målen är att Sverige ska spela en världsledande roll i utvecklandet av en ny elbil.

Kåre Bremer, rektor för Stockholms universitet, tycker att det hade varit betydligt mer intressant om det hade varit statsministern eller finansministern som hade gjort det politiska utspelet om ökade forskningsanslag.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *