Angående diskussionen om den borte parantesen

Låt mig gissa att ett argument från alliansen fram till valet 2010 kommer att vara att socialdemokraterna köpt alliansens syn på arbetslinjen.

Det är kanske inte så smart av s-partiledning att öppna för detta.

SvD » SvD:s bloggar inom flera olika områden

Apropå veckans återigen uppblossade oenighet inom socialdemokratin kring de bortre parenteserna finns det skäl att upprepa sig:

Självklart är bortre parenteser inte orimliga. Tvärtom är det ett välkommet att höra att det faktiskt pågår någon form av förändring inom s. Men, liksom många av de andra förändringar som faktiskt gjorts (avseende inställningen till betyg, till exempel) är det vare sig lätt eller smärtfritt för Mona Sahlin och partiledningen att styra om kursen.

Man behöver finna en retorik att presentera den nya politiken på, som samtidigt döljer det faktum att man i mångt och mycket gör just det som kritikerna hävdar – det vill säga att man faktiskt tar efter nuvarande regerings politik.
En utmaning så god som någon. Hittills har försöken att övertyga inte fungerat i s-leden.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *