Federley vill ha pengar till Israel hyllning

Självklart står det alla fritt att okritiskt hylla Israel. Vem bryr sig om att att ett annat folk fördrevs och dödades för att ge plats åt en judisk stat. Är inte det värt att hylla att det gått 60år sedan händelsen då 448 palestinska byar förstördes och övergavs samt de 700000 människor som fördrevs från sina hem.

Nakba Day (Arabic: يوم النكبة yawm al-nakba15 May) meaning ”day of the catastrophe” is an annual day of commemoration for the Palestinian people of the ”anniversary of the creation of Israel”[1][2][3][4][5] which marks the beginning of the 1948 Palestinian exodus, the resulting defeat in the 1948 Palestine War, the loss of land that followed from the war[6] and their displacement and dispossession as a result [7].
While for Israelis, the 1948 war gave them independence and this day
represents the ”fulfilment of a historic ideal of the Jewish people” to
establish a homeland for the Jewish people,
for Palestinians, the day represents ”the dispossession of hundreds of
thousands of their people who were made homeless as Israel was born.”[8] The events in Palestine during the British mandate prior to Israel’s declaration of independence, as well as the 1948 Arab-Israeli War that erupted following the invasion by neighbouring Arab states, resulted in the flight or expulsion of an estimated 700,000 Palestinian refugees,[9] and the destruction and abandonment of up to 418 Palestinian villages.[10] Palestinian Arabs call these events al-Nakba
(”The Catastrophe”). Prior to its adoption by the Palestinian
Nationalist movement, the term more commonly referred to the 1920 Battle of Maysalun, in which France invaded Syria and deposed Arab Revolt leader King Faisal I.[11]

Ett av många resultat av staten Israels skapande i bilder nedan. Personligen tycker jag det är en sak att försvara Israelers rätt att leva i fred och säkerhet lika mycket som palestiners rätt till det. Och en annan att okritisk med total historielöshet hylla vad som i praktiken var en folkfördrivning.

Men visst kommer Federley även att ordna en hyllning till det Palestinska folkets rätt till självbestämmande och kultur?

Efter att i årtusenden varit slavar eller förtryckta fick judarna sin fristad i Israel. Vi vill arrangera en fest som är rolig och som har Israeliskt tema. Vi ser det som en gåva från alla dem som har ett engagemang för Israel, judarna och mot antisemitismen som lever och frodas i Sverige liksom i de flesta andra länder.

Vi vill kunna visa på en del av den judiska spirande kulturen, maten och vinet i en festlig miljö.För att kunna realisera detta behöver vi ditt stöd. Bidra till Israels firande med ditt bidrag på bankgiro 315-6270.
Federley

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Samhälle och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Federley vill ha pengar till Israel hyllning

  1. Pingback: Claeskrantz.se : Båt för att bryta Gaza blockad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *