Hota Israel – Riskera utplåning

Med tanke på att Israel har tillräckligt med kärnvapen, kemiska och biologiska vapen för att  utplåna Iran flera gånger om förstår jag inte paniken i den propagandakampanj som beordrats fram från Israel.

Men om hotande ord mot stater ska ses som anledning till internationella saktioner vad räknas vad Ben-Eliezer säger nedan?

Israel would destroy Iran if attacked: minister

Apr 7, 2008

JERUSALEM (AFP) — An Israeli government minister warned on Monday that Israel would respond to any Iranian attack by destroying that country, public radio reported.

"An Iranian attack against Israel would trigger a tough reaction that would lead to the destruction of the Iranian nation," National Infrastructure Minister Benjamin Ben-Eliezer said in remarks of rare virulence.

"Iranians are aware of our strength but continue to provoke us by arming their Syrian allies and Hezbollah," he said during a meeting at his ministry.

Ben-Eliezer, a member of Prime Minister Ehud Olmert’s security cabinet, stressed however that the Iranians were unlikely to attack as "they understand the meaning of such an act".

Last month, Defence Minister Ehud Barak told visiting US Vice President Dick Cheney that "no option" would be ruled out in Israel’s bid to stop Iran from acquiring nuclear weapons.

Israel, along with its ally the United States and other Western powers, accuses Iran of pursuing the development of a nuclear bomb under the guise of its civilian nuclear programme — a charge Tehran denies.

Israel considers Iran its top enemy following repeated calls by President Mahmoud Ahmadinejad for the Jewish state to be wiped off the map.

Är Israel verklig så svagt och osäkert att de måste angripa andra länder som inte tycker om Israel. Knappast.

Vad det handlar om är en militärmaktkamp eller kallt krig om man så vill i mellanöstern. Den katastrofalt misslyckade Irak invasionen och militärteknisk utveckling har skiftat maktbalansen i mellanöstern. Israel som den dominerande regionala militärmakten utmanas av Iran samtidigt som regimerna i Egypten och Jordanien vacklar och de ockuperade territorierna håller på att förvandlas till ett nytt södra Libanon.

Detta samtidigt som hela det Israeliska politiska etablisemanget är under hårt tryck med en premiärminister på väg att avgå för korruption, en för detta president under åtal för våldtäckt och ett osäkert nyval på horisonten. Samtidigt som militärledningen trycker på för att en gång för alla ’lösa’ problemen i Gaza, Södra libanon och med Iran.

Omar menar att påståendet att Irans president Ahmadinejad skulle ha sagt att ”Israel ska utplånas från kartan” inte stämmer utan är en felöversättning. Men Ahmadinejad har sagt detta inte bara en utan ett flertal gånger.
På Al Jazeeras hemsida kan man läsa följande: ”’As the Imam said, Israel must be wiped off the map,’ said Ahmadinejad, referring to Iran’s revolutionary leader Ayat Allah Khomeini.”
Vi utgår från att Al Jazeera förstår farsi liksom FN och EU som har fördömt Irans president i klara ordalag för uttalandet. När Ahmadinejad också lägger till ut­ropet Död åt Israel kan det knappast missförstås.
Liknande uttryck återfinns regelbundet i officiella iranska sammanhang. Vid en militärparad kunde texten ”Israel must be uprooted and wiped off [the pages of] history” läsas på iranska långdistansmissiler (Teheran 2003).
Eller som när president Ahmadinejads föregångare Rafsanjani sade att ”En missil från Iran till Israel kan förstöra den judiska staten”.
Att FN:s atomenergiorgan IAEA inte har hittat bevis på utveckling av kärnvapen är inte detsamma som att IAEA har övertygats om att Iran inte går vidare med sin kärnvapen­utveckling.
Tvärtom har IAEA efterfrågat mer information om Irans kärnprogram, vilket landet vägrat att ge.
IAEA:s skarpa kritik mot Iran har enat FN:s säkerhetsråd som beslutat om alltmer bindande, långtgående sanktioner mot landet. Iran fortsätter dock att trotsa säkerhetsrådet genom sin utveckling av nya generationer testcentrifuger och genom de anrikningsaktiviteter som går långt utöver vad som är nödvändigt för civil användning.

SvD » Brännpunkt » Utropet Död åt Israel kan inte missförstås

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Hota Israel – Riskera utplåning

 1. Michael skriver:

  Sagan om vad han har sagt har bevisats vid ett flertal tillfällen vara fabricerad så varför skulle det vara sant den här gången? Det blir svårt att kör samma lögn för många gånger!

  Vad betyder bomb,bomb,bomb Iran på engelska sjungen till Beach boys låten av Presidentkandidaten Mccain?

  Nu slår Israel och USA på krigstrummorna igen. Den här gången mot Iran. Givetvis anges inget geopolitisk eller ekonomiskt syfte mer en massa lögner om att Iran hotar andra länder. Vår ”fria” press backar givetvis upp detta med en massa förtäckt muslimhat. Jag är hundra gånger mer rädd för dessa krigsgalningar än Iran. Men jag tror de har svårare att förlita sig på att folk är dumma när de frenetiskt bankar på sin krigstrumma.

  De har kört den där ”titta nu kommer en ny Hitler” några gånger för mycket nu. Det funkade kanske med Khaddafi (men han har tydligen fått komma ner från Hitlertronen efter han började sälja olja i dollar igen). Att Saddam var Hitler var det nästan ingen som gick på. Och att de nu letar efter reprisknappen i lögnfabriken för att sätta Hitlerkronan på Ahmadinejad är bara fånigt, riktigt fånigt!

  Göe en googlesökning på Hitler Ahmadinejad

  Kolla gärna på motsvarande sökningar på Khaddafi och Saddam Hussein. Samma mönster ”over and over again”.

  Vilka mer Hitler har det funnits?

  Att Bushs farfar (Prescot Bush) var bankir åt Hitler samt blev dömd för ”traiding with the enemy” är nog det närmaste man kan komma en länk till Hitler. Men visst fan! Det pekar ju åt fel håll!

  Nu har tydligen en Fransk satirtecknare fått sparken för att han gjort en judisk satirteckning av Sarkozys son. När får vi se hundratals bloggar och massmedia som förfäras över denna kränkning mot yttrandefriheten. Svar: Never!

  Dessutom har tydligen den franske tecknaren blivit mordhotad på en Jewish Defence League webbsida. När kommer all indignation att fylla 1000 tals websidor?. Svar igen! Never!

 2. Michael skriver:

  Sagan om vad han har sagt har bevisats vid ett flertal tillfällen vara fabricerad så varför skulle det vara sant den här gången? Det blir svårt att kör samma lögn för många gånger!

  Vad betyder bomb,bomb,bomb Iran på engelska sjungen till Beach boys låten av Presidentkandidaten Mccain?

  Nu slår Israel och USA på krigstrummorna igen. Den här gången mot Iran. Givetvis anges inget geopolitisk eller ekonomiskt syfte mer en massa lögner om att Iran hotar andra länder. Vår "fria" press backar givetvis upp detta med en massa förtäckt muslimhat. Jag är hundra gånger mer rädd för dessa krigsgalningar än Iran. Men jag tror de har svårare att förlita sig på att folk är dumma när de frenetiskt bankar på sin krigstrumma.

  De har kört den där "titta nu kommer en ny Hitler" några gånger för mycket nu. Det funkade kanske med Khaddafi (men han har tydligen fått komma ner från Hitlertronen efter han började sälja olja i dollar igen). Att Saddam var Hitler var det nästan ingen som gick på. Och att de nu letar efter reprisknappen i lögnfabriken för att sätta Hitlerkronan på Ahmadinejad är bara fånigt, riktigt fånigt!

  Göe en googlesökning på Hitler Ahmadinejad

  Kolla gärna på motsvarande sökningar på Khaddafi och Saddam Hussein. Samma mönster "over and over again".

  Vilka mer Hitler har det funnits?

  Att Bushs farfar (Prescot Bush) var bankir åt Hitler samt blev dömd för "traiding with the enemy" är nog det närmaste man kan komma en länk till Hitler. Men visst fan! Det pekar ju åt fel håll!

  Nu har tydligen en Fransk satirtecknare fått sparken för att han gjort en judisk satirteckning av Sarkozys son. När får vi se hundratals bloggar och massmedia som förfäras över denna kränkning mot yttrandefriheten. Svar: Never!

  Dessutom har tydligen den franske tecknaren blivit mordhotad på en Jewish Defence League webbsida. När kommer all indignation att fylla 1000 tals websidor?. Svar igen! Never!

 3. Cooper skriver:

  Iran har hotat Israel med utplåning sedan länge.. upprepade gånger. Men bara de två första rapporterade i värdelösa svenska media. Israel har inte råd att förlora något kärnvapenkrig. Landet är till ytan pyttelitet. Om Israel attackerar så är det i förebyggande försvarssyfte. Jag stöder en Israelisk offensiv mot Iran om inget annat hjälper, men jag hoppas att det isåfall blir i samarbete med USA. Punktmarkering mot kärninstallationer fungerar inte, de är dels för många och dels så innebär det ingen kritisk förlust för Iran. Dock så kan en sån strategi prövas i början som ett första steg men vara beredda på att ett fullskaligt krig kan behövas.

 4. Cooper skriver:

  Iran har hotat Israel med utplåning sedan länge.. upprepade gånger. Men bara de två första rapporterade i värdelösa svenska media. Israel har inte råd att förlora något kärnvapenkrig. Landet är till ytan pyttelitet. Om Israel attackerar så är det i förebyggande försvarssyfte. Jag stöder en Israelisk offensiv mot Iran om inget annat hjälper, men jag hoppas att det isåfall blir i samarbete med USA. Punktmarkering mot kärninstallationer fungerar inte, de är dels för många och dels så innebär det ingen kritisk förlust för Iran. Dock så kan en sån strategi prövas i början som ett första steg men vara beredda på att ett fullskaligt krig kan behövas.

 5. Pingback: Död åt Israel betyder just... | Svensson

 6. Michael skriver:

  Tydligen är det bara enkelriktning som gäller. Israel och USA kan hota bomba Iran men Iran anses inte få bomba tillbaka. Ingen överhuvudtaget reagerar när USAs presidentkandidat Mccain sjunger bomb,bomb,bomb Iran till den den gamla Beach Boys melodin. Israeliska politiker har hotat med samma sak (men kanske inte lika enfaldigt). Hyckleri!

  http://www.youtube.com/watch?v=o-zoPgv_nYg

  Och nu liknas Irans ledare Ahmadinejad vid Hitler – reprisknappen kan ju inte funka i all evighet! Skrev om detta på min blogg:

  http://blogg.aftonbladet.se/11316/perma/907625/

 7. Michael skriver:

  Tydligen är det bara enkelriktning som gäller. Israel och USA kan hota bomba Iran men Iran anses inte få bomba tillbaka. Ingen överhuvudtaget reagerar när USAs presidentkandidat Mccain sjunger bomb,bomb,bomb Iran till den den gamla Beach Boys melodin. Israeliska politiker har hotat med samma sak (men kanske inte lika enfaldigt). Hyckleri!  Och nu liknas Irans ledare Ahmadinejad vid Hitler – reprisknappen kan ju inte funka i all evighet! Skrev om detta på min blogg:

  http://blogg.aftonbladet.se/11316/perma/907625/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *