Reinfeldt – Sänkta skatter ska få fler att vilja arbeta

Moderaterna fortsätter på sin arbetslinje där arbetslöshet enbart är orsakad av den arbetslöses ovilja att arbeta. Vilket förstås löses med skattesänkningar för de som redan har arbete. Inget AMS-trams för moderaterna med sådant som utbildningar för långtidsarbetslösa. Vem behöver kompetenshöjning i moderaterna sverige.

Lena Mellin gör annars den
utmärkta politiska analysen att Reinfeldt var skojig. Vilket får bloggaren jinge att reflektera. Att som Aftonbladets ledare påpekar ekonomin tvärnitar påverkade tydlingen inte Reinfeldts goda humör.

i förra veckan med SCB:s rapport att konjunkturen tvärnitat. Svensk ekonomi befinner sig på randen till recession, att krympa. Tillväxten är noll, inflationen den högsta på 15 år, räntorna skjuter i höjden, arbetslösheten stiger, varslen ökar, produktiviteten faller och stigande pris­er på bensin och mat gröper ur hushållens plånböcker i Alliansens Sverige. – Ja, det drar in mörka moln över ekonomin, sa statsministern men försäkrade att regeringen har läget och nerverna under kontroll. Nervösa politiker slösar bara bort skattepengar på kortsiktiga åtgärder, sa han med adress socialdemokratern

Sedan antyder möjligen bildstorlek den relativa politisk betydelse för de två politiska sommartalen? Så här presenterade i alla fall DN talen.

AB, DN,

Svd

Aftonbladet

SvD » Inrikes » Mörka ekonomimoln i gassande solsken

Vaxholmsborna hade slutit upp i hundratal för att lyssna på statsministerns sommartal på lördagen.

Fredrik Reinfeldt presenterade tre paket inför höstens budgetarbete.

Jobbpaketet är framtaget för att möta den allmänna ekonomins avmattning. Det är samma medicin som vanligt som gäller: Jobb. I fokus återfinns sysselsättning, företagande och hushåll, men här ingår även det aviserade tredje skattepaketet med skattesänkningar för sammanlagt 15 miljoner kronor.

– Att sänka inkomstskatterna särskilt för grupper som kan utöka sitt arbetsdeltagande är den bästa drivkraften för att få fler i arbete, sade Reinfeldt.

Det andra paketet riktas mot välfärden. Nya resurser ska stärka i synnerhet förskola och psykiatri.

Det tredje paketet går till framtiden. Det ska satsas mer på utbildning, infrastruktur och forskning för att säkra växtkraften

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *