Överklass betalar för hushållstjänster

Uppenbarligen har HD inte fattat något av debatt. Kritiken handlade om att de enda som hade råd att använda de ”överklassnära tjänster” var de hushåll som kunde ligga ute tusentals kronor eller mer. Men visst är det roligt att hela 1800 personer nyaställts till säkert hyfsade löner. Var det inte 18900 som finansdepartementet beräknade lönen för en städare till? Då kan ju dessa 1800 personer glädja sig över att de får hela 239kr mer över efter alliansregerings jobbskatteavdrag.

Det handlar om en statlig subvention av ideologisk grund för hushåll i den övre svenska medelklassen. Inget annat. Statsbidrag till städhjälp om man så vill. Sen hör almega knappast till de källor som jag anser mest trovärdiga.

 

Allt fler skaffar hjälp med barnpassning, städning och andra hushållsnära uppgifter trots en vikande konjunktur. Det tyder på att tjänsterna inte uppfattas som extravagant lyx.
Sydsvenskan skriver idag att 97 000 hushåll hade köpt hushållsnära tjänster i december förra året, ett halvår efter det att skatteavdraget infördes. Enligt en undersökning av Almega från maj blir siffran nästan den dubbla i år – 184 000 hushåll.
En sådan ökning – trots sviktande konjunktur – stärker idén om att en bred skara av befolkningen kan dra nytta av skatteavdraget. En undersökning av Demoskop tidigare i somras visade också att en majoritet av s-väljare är positiva till att subventionera hushållsnära tjänster.
Dags för oppositionen att överge talet om ”överklassnära tjänster”?

Hushållsnära tjänster bra för många – Kort sagt – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *