Protestera mot välfärdsslakt

Vi ett hjärta rött. Protestera och gör något om du vill se ett annat Sverige en alliansens. Och engagera dig i något parti för att driva på mot en annan utveckling. Tig inte stilla.

Det borde ställas frågor till alla partierna från oppositionen om vilka alternativ de vill se till den av alliansens förda politiken.

Ge inte upp! « Ett hjärta RÖTT

Protesterna mot den borgerliga regeringens välfärdsslakt och den nya sjukförsäkringen är starka runt om i bloggvärlden.

En av de som går i täten är Resursbloggen. Missa inte deras Öppet brev till Mona Sahlin. Där ställs många viktiga frågor om hur socialdemokratin tänker hantera konsekvenserna av den borgerliga “utförsäkringslagen”.

Citat, Resursbloggen;

Öppet Brev

Bästa Mona Sahlin! Stockholm, 20 Aug. 2008

Vi inom RESURS, Respekt för sjuka och utsattas rätt i samhället, skriver till dig som ledare för socialdemokraterna med anledning av de kraftiga förändringarna i sjukförsäkringslagen som trädde i kraft den 1 juli 2008 (denna lag kommer nedan att kallas Utförsäkringslagen).

RESURS är ett partipolitiskt obundet nätverk som företräder de som genom sjukdom, skada eller mobbning hamnat / eller riskerar att hamna utanför det sociala skyddsnätet. Som du säkert vet omfattar denna grupp ca 400 000 svenskar. Många av dessa riskerar att utförsäkras från social- försäkringen innan september 2010.

Genomdrivandet av Utförsäkringslagen föregicks av en långdragen förtalskampanj där sjuka på mer eller mindre lösa grunder anklagades för att vara fuskare eller simulanter, något som det finns väldigt lite belägg för. Om samma förtalskampanj riktats mot en etnisk grupp hade det troligen klassats som hets mot folkgrupp. Resultatet är att många svenskar nu felaktigt tror att merparten av de sjukskrivna är lata simulanter som borde tvingas till arbetslöshet.

Verkligheten är en helt annan. Verkligheten är att Sverige inte har fler sjuka än andra länder, och att den ohälsa som finns till en inte obetydlig del beror på arbetsmiljöproblem såsom kronisk stress, mobbning och förslitningsskador. Därtill kommer givetvis ohälsa orsakad av cancer, hjärt-kärl sjukdom, neurologiska sjukdomar, reumatiska sjukdomar, infektionssjukdomar och psykiatriska sjukdomar samt trafikskadade, arbetsskadade, behandlings-skadade, brännskadade mm. Verkligheten är att den nya svenska sjukförsäkringen inte ger det grundläggande trygghet vid sjukdom eller skada som kan förväntas i ett civiliserat samhället.

…….

Gå och läs mer här

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Samhälle och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *